Radnicima Ininih benzinskih postaja primanja će biti ‘prilagođena tržištu rada’

Autor: Tina Lakić , 30. srpanj 2015. u 13:05
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Svim radnicima na Ininim maloprodajnim mjestima biti ponuđen prelazak u novu tvrtku…

U četvrtak je u Ini potpisan Sporazum koji omogućuje primjenu novog, poslovno održivog modela upravljanja Ininim maloprodajnim mjestima, stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi. 

Sporazum su potpisali predstavnici tri najveća sindikata koja djeluju u Ini (INAŠ – Sindikat naftne djelatnosti, Sindikat naftnog gospodarstva – SING i Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske – EKN) predstavnici Radničkog Vijeća Ine, predstavnik INA Maloprodajnih servisa d.o.o. te predstavnici Ine.

"Sporazum predviđa da će svim radnicima na Ininim maloprodajnim mjestima biti ponuđen prelazak u novu tvrtku unutar INA Grupe uz kontinuitet staža, materijalna prava prilagođena tržištu rada koja su još uvijek konkurentna primanjima na maloprodajnom tržištu te šestomjesečno obeštećenje razlike plaće", navodi se u obavijesti što u prijevodu znači da Inine radnike na postajama u narednom periodu čeka smanjenje plaća.

"Kako bi novi model bio poslovno održiv, Sporazumom se naglašava važnost zadržavanja razine kvalitete usluge na maloprodajnim mjestima što je ključni preduvjet realizacije novog modela. Sporazum je dogovoren uz uvjet da dovoljan broj radnika pređe u novu kompaniju i da kvaliteta usluge na maloprodajnim mjestima značajno ne padne. Paralelno sa Sporazumom dogovoreni su i uvjeti Kolektivnog ugovora koji će se primjenjivati u INA MS", pojašnjava se.

 Potpisivanjem Sporazuma počinju pripreme za implementaciju novog maloprodajnog modela i očekuje se da će, ako se svi potrebni preduvjeti ostvare, INA MS preuzeti na upravljanje prve benzinske postaje u siječnju 2016. Sporazum ne obuhvaća 60 Ininih benzinskih postaja koje su na osnovi ranijih odluka Uprave predane ili će biti predane na upravljanje poduzetnicima u okviru modela „Postani poduzetnik“. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Tek sada?

To jednostavno nije istina. Već prije godinu dana, predano je mnogo otkaza
radnicima na benzinskim postajama…..razmješteni su posvuda….

A KOMERCIJALA….. pada zadnja..???? Do sada su uredno dobivali plaće..?
Cijela zgradurina ?

[emo_zacudjen]

New Report

Close