‘Radnici su izraubani, radni dan treba skratiti na 6 sati’

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2016. u 09:49
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Potonja tvrdi kako se beneficirani radni staž neće ukidati, ali i da se treba smanjiti radno vrijeme.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu Marija Zavalić tvrdi da su hrvatski radnici "izraubani" jer rade prekovremeno te da bi radno vrijeme trebalo smanjiti na šest sati.

O odlasku u mirovinu te održivosti mirovinskog sustava jučer su u HTV-ovoj emisiji Otvoreno raspravljali predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, demograf Stjepan Šterc, Jagoda Milidrag Šmid iz Centra za ženske studije, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu Marija Zavalić.

Potonja tvrdi kako se beneficirani radni staž neće ukidati, ali i da se treba smanjiti radno vrijeme.

"Trenutno se provode analize i procjene rizika na radnim mjestima da se vidi koja imaju posebne uvjete rada – zahtijevaju posebnu zdravstvenu sposobnost, stručnost osposobljenost ili postoji veća opasnost od ozljede na radu i profesionalnih bolesti. Hrvatski radnici su izraubani jer rade prekovremeno. Treba smanjiti radno vrijeme na šest sati kao drugdje, što ima dokazano istu učinkovitost, manje je ozljeda na radu i ljudi kasnije odlaze u mirovinu", rekla je te objasnila kako bismo tako imali više zaposlenih, a mladi bi imali mogućnost pošteno živjeti.

Komentari (9)
Pogledajte sve

baba, ukini radni dan petkom, izrauban sam totalno, sreća da će na praznik kiša, ne moramo na izlet, zato ćemo samo odmarati, tj odraubovati

treba skratiti radno vrijeme, a vi što se hvalite da puno radite jednostavno lažete. po zagrebu se vidi poduzetništvo tako da je promet gust cijelog dana, a to nisu državni službenici jer oni vuku kartice i na poslu su (radili ili ne, tamo sjede). dakle, primite se posla svi jer ovo više nema smisla. ali, slažem se. 6 sati je uvrh glave za obaviti posao, štoviše i 2-3 sata dnevno je dosta, ako si koncentriran i pametan. a većina malo fajsa, malo you tube, malo pornića i prođe dan…u njemačkoj, austriji i danskoj je sramota ostati prekovremeno. smatra se da si nesposoban.tako i ja mislim.

Baba vec radi 2h dnevno pa prica gluposti. Po meni realno je 5dana po 7h i to je normala. U buducnosti mozda 5h i to 4radna dana. Tko je sposoban moze i u kratkom roku a lijencinama je i 10h rada premalo jer nemaju ucinka.

***meni ta baba izgleda ko deda

New Report

Close