Radnici: RIZ je opljačkan i izigran

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sindikalna povjerenica Marina Glokević zatražila je da Sabor "zaštiti od uništavanja i pljačke RIZ i ostalu imovinu Hrvatske".

Tristotinjak radnika RIZ - Odašiljača prosvjedovalo pred Saborom optužujući Državni ured za upravljanje državnom imovinom da je zaustavio provedbu odluke o povratu njihovih dionica.

Zato traže smjene predstojnika DUUDI-ja Mladena Pejnovića i ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milana Dejanovića. Sindikalna povjerenica Marina Glokević zatražila je da Sabor "zaštiti od uništavanja i pljačke RIZ i ostalu imovinu Hrvatske". Optužila je Pejnovića da je spriječio provedbu odluke ministarstava gospodarstva i financija da se RIZ-u "vrate otete dionice" i provede radničko dioničarstvo. Tvrdi da je RIZ "izigran zbog građevinskih mafijaša i interesnih skupina". Rekla je da je ravnatelj CERP-a tijekom kriminalne pretvorbe 1993. znao da je RIZ prenisko procijenjen na 13 mil. DEM-a, jer vrijedi puno više. 

Komentari (3)
 • Moller
  Moller 9:27 5.5.2015.

  a dioničari?

 • Twixer
  Twixer 5:06 11.2.2015.

  Sacekajte jos koji mjesec da XY preuzme kontrolu nad RIZ-om. Onda se udrzite sa Appleom i unistite Samsung. Nesto na foru kako Djuro i Patria unistavaju General Dynamics.

 • Moller
  Moller 15:31 10.2.2015.

  nemam komentara, samo da se ne zaboravi, ako bude malo vremena u DORH-u

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!