Radnici: Ovo je šlamperaj ili namjera da se omogući krađa

Autor: Agencija VLM , 25. veljača 2014. u 17:55
Na jezeru Sabljaci izgorio je u prosincu 2013. restoran HOC Bjelolasica; Photo: Dominik Grguric/PIXSELL

Financijska agencija u roku od tjedan dana podnijeti će prijedlog za pokretanje stečaja Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica.

Financijska agencija u roku od tjedan dana podnijeti će prijedlog za pokretanje stečaja Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica. Zaključak je to nakon što je nagodbeno vijeća Fine donijelo rješenje kojim se obustavlja postupak predstečajne nagodbe HOC-a.

Gospodarski gigant

Unatoč mnogim željama, ali i službenim inicijativama da se sačuva imovina nekadašnjeg centra, neki su smatrali da se stečaj ne može izbjeći. Ipak, sve je šokiralo službeno objašnjenje Fine o razlozima pokretanja stačaja.

–Budući da dostavljeni Plan financijskog i operativnog restrukturiranja nije usklađen s Rješenjem o utvrđenju, te u glavnim odrednicama nije sastavljen u skladu sa Zakonom, a niti je dužnik dostavio nacrt predstečajne nagodbe, sukladno čl. 41 st 6. Zakona, postupak je valjalo obustaviti – stoji u službenom priopćenju.

Nekadašnji HOC bio je pokretač cijelog kraja, ali i temelj egzistencije mnogim obiteljima. Usprkos tome bivši radnici još uvijek nemaju saznanja što je dovelo do ove situacije. Mnogi od njih smatraju da se Bjelolasica godinama gurala u propast namjerno.

–Ovo je ili šlamperaj ili namjera kako bi se omogućila krađa. Bjelolasica je, nažalost, još jedna dobro poznata stara hrvatska priča protkana nizom nezakonitosti. Najgore je što smo mi, nekadašnji zaposlenici, ali i mnogi drugi, upozoravali da će se nešto slično dogoditi, a nitko nije poduzimao ništa.

Kao da nitko nije mario na činjenicu da je Bjalolasica za nas bila gospodarski gigant – prepričao nam je stav bivših radnika Nikola Kovačević, šef održavanja na HOC-u.Kao primjer navodi i da ugovor koji je potpisao HOC i Klub Adriatic nitko nije vidio, iako su im čelni ljudi ustrajno tvrdili da je vrlo povoljan za tvrtku.

Dug 40 milijuna kuna

Tijekom predstečajne nagodbe iznos dugovanja HOC-a narastao je na gotovo 40 milijuna kuna. Oko 30 milijuna duguje se bankama.Među dužnicima su i dobavljači koji od HOC-a potražuju više od šest milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close