Radnici Održavanja vagona traže plaće i najavljuju prosvjed

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. studeni 2012. u 11:04
PIX

Sindikat traži isplatu plaće najkasnije do 30. studenoga, a ne bude li do tada isplaćena, taj će dan organizirati prosvjed u sjedištu tvrtke.

Sindikat hrvatskih željezničara (SHŽ) zatražio je danas da se do kraja studenoga isplati plaća za listopad radnicima poduzeća Održavanje vagona, prijeteći u protivnom javnim prosvjedima.
Sindikat traži isplatu plaće najkasnije do 30. studenoga, a ne bude li do tada isplaćena, taj će dan organizirati prosvjed u sjedištu tvrtke u Strojarskoj ulici u Zagrebu.

Potom će, kako se najavljuje, 4. prosinca organizirati javni prosvjed ispred sjedišta HŽ-a Cargo i HŽ Putničkog prijevoza u Mihanovićevoj ulici te ispred zgrade Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, na Prisavlju.

Sindikat u pismu upućenom i ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću traži da HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz plate račune za obavljene radove Održavanja vagona, a radi isplate plaće za listopad.

Radnici Održavanja vagona obavili su kontrolne preglede i popravke vagona, ali Uprava te tvrtke ni od HŽ Putničkog prijevoza niti od HŽ-a Carga to nije uspjela naplatiti, niti je iznašla bilo kakav drugi način za isplatu plaće radnicima, navode iz SHŽ-a u pismu upućenom resornom ministru i upravama triju tvrtki.

Sindikat osuđuje Upravu Održavanja vagona koja ne uspijeva naplatiti obavljeni posao, ali i uprave HŽ-a Carga i HŽ Putničkog prijevoza jer ne plaćaju naručene i obavljene radove.

SHŽ, uz najavu prosvjeda ako se plaće ne isplate do 30. studenoga, poručuje da "od ovog trenutka ne može jamčiti socijalni mir radnika društva Održavanje vagona".

Komentirajte prvi

New Report

Close