Radnici Croatia Zadar linea 14 godina čekaju isplatu otpreminina

Autor: Agencija VLM , 27. studeni 2014. u 12:24
Foto: Željko Mršić / Pixsell

Riječ je o 80 bivših radnika koji očekuju da se ubrzaju rješavanja sporova oko imovine tvrtke u vrijednosti oko 100 milijuna kuna.

Bivši radnici nekadašnjeg zadarskog autobusera Croatia Zadar linea, nakon 14 godina od pokretanja stečaja još uvijek potražuju četiri i pol milijuna kuna za otpremnine, a tri godine nakon okončanja stečaja to potraživanje im je i priznato. No, naplatit će se jedino ako jedan od slučajeva oko imovine Croatia Zadar linea bude riješen u korist zadarskog autobusera.

– Riječ je o 80 bivših radnika koji očekuju da se ubrzaju rješavanja sporova oko imovine tvrtke u vrijednosti oko 100 milijuna kuna. Prije svega je riječ o autobusnim kolodvorima u Zadru, Benkovcu i Obrovcu. Mi se ne slažemo s Bandićevom krilaticom neka institucije rade svoj posao već mi očekujemo da institucije dovrše svoj posao. Mi ćemo ako treba i na prosvjed u Zagreb ako se ne ubrzaju postupci – rekao je Vedran Uranija pravni zastupnik SSSH na konferenciji za novinare u Zadru. Podsjetio je da se vodi i kazneni progon protiv odgovornih osoba za propast Croatia Zadar linea i zbog sumnjive privatizacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close