Radnici Coningova Hotela Trakošćan bez plaće od kolovoza

Autor: Marija Crnjak , 27. veljača 2013. u 16:13
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Kako ćemo mi reći svojim gostima da štrajkamo, to bi ugrozilo i poslovanje Hotela i naša radna mjesta

Za razliku od većine radnika Coning grupe koji su od četvrtka u štrajku zbog neisplate plaća i doprinosa, u Coning turizmu čak i štrajk je luksuz kojeg si radnici ne mogu dopustiti. Hotel Trakošćan, jedini od četiri hotela u sastavu Coninga koji je na kontinentu i stoga ima solidan promet i zimi, trenutno je odlično popunjen, prošli tjedan gotovo da nije bilo slobodne sobe, doznajemo od zaposlenika hotela koji plaću nisu vidjeli od kolovoza prošle godine. No nisu se pridružili ostalim kolegama iz Grupe, jer bi time u pitanje doveli funkcioniranje Hotela i vlastito radno mjesto. Svih 42 zaposlenih turističkih radnika u hotelu pokraj dvorca tako uredno radi, poslužuje goste i održava standard hotela s četiri zvjezdice. 

"Kako ćemo mi gostima reći da danas štrajkamo, to je nemoguće u ovom poslu. Imamo odličan promet cijele godine otkad je hotel preuređen, i štrajk bi bio velik udarac za poslovanje. Radimo i očekujemo da će se uskoro naći rješenje, bilo putem predstečajne nagodbe, bilo da nas netko preuzme", kaže naš sugovornik iz Hotela Trakošćan. Coning grupa je naime podnijela zahtjev za predstečajnu nagodbu koja će po svemu sudeći biti odobrena na razini čitave Grupe koja će izvesti pripajanje svih tvrtki u njenom sastavu, uključujući Coning turizam. U okviru Coning turizma osim Hotela Trakošćan posluju Hotel agus, Zelena Punta i Hotel Art.  

Hotel Trakošćan ima četiri zvjezdice, 126 soba, dva luksuzna apartmana te kongresnu dvoranu za 300 osoba, a u obnovu je 2011. godine uloženo 90 milijuna kuna. Od toga je 20 milijuna uloženo iz vlastitih sredstava građevinske tvrtke Coning grupe, tvrtke čiji je bivši suvlasnik bio bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Kako je Poslovni dnevnik već pisao, u Hotelu otvorenom za božić 2012. godine, kasnila je već prva plaća, jer je do tad Coning grupa već bila zrela za stečaj. Iako turistički portfelj bivšeg Čačićeva poslovnog carstva i dalje predstavlja najzdraviji dio grupacije, prisiljen je dijeliti sudbinu ostalih djelatnosti.  

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nakon najmanje 6 prometnih nesreća i najmanje dvoje ubijenih on i dalje vozi :

http://danas.net.hr/hrvatska/foto-radimir-cacic-ponovno-ulovljen-za-volanom

a njegova tvrtka nije radnicima isplatila 7 plaća , doprinuse nisu platili 3 godine i dužni su navodno stotine miliona .

Dobro je jedino da više nije Prvi potpredsjednik .

New Report

Close