Radnici će predati obvezujuću ponudu za Plat

Autor: Poslovni dnevnik , 13. siječanj 2015. u 22:00
'Ne mora se nastaviti djelatnost? Tragično'

Spornim drže i to što se ne uvjetuje ulaganje.

Zaposlenici i Uprava dubrovačkog Hotela Plat planiraju za kupnju dionica te tvrtke predati obvezujuću ponudu, no uvjete prodaje smatraju upitnima.

Početna je cijena 92,49% državnog udjela gotovo 100 mil. kn, kao i u lanjskom neuspjelom pokušaju. No, upravno vijeće CERP-a promijenilo je ostale uvjete. U novom, neobvezujućem krugu prodaje, potkraj 2014. pristiglo je devet pisama namjere, među kojima je i njihova. Ističu da će u roku 45 dana poslati i obvezujuću ponudu. No, smeta ih što se među uvjetima prodaje navodi samo početna cijena, što ocjenjuju da ponajviše vodi punjenju državnog proračuna, a gotovo ništa razvoju tvrtke.

Spornim smatraju što ovaj put u uvjetima prodaje nema ni iznosa obveznog ulaganja. Sad se kao uvjet tek navodi da potencijalni kupci mogu dostaviti plan poslovanja, ulaganja i razvoja, a ako ga dostave i ne drže ga se u rokovima, plaćat će kaznu od 10 milijuna kuna. To da mogu dostaviti taj plan ne znači i da ga moraju dostaviti, upozoravaju. Tragičnim drže da opet nema odredbe ni da se mora nastaviti turistička djelatnost, kao ni išta o zaposlenima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close