Radnici “Arene” traže da se istraži gdje je nestao novac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2014. u 15:40
Dusko Marusic/PIXSELL

Gradonačelnik je obećao je i potporu u traženju stručnih kadrova premda, kako je rekao, “veći dio odgovornosti ipak moraju snositi njezini vlasnici i oni koji njome upravljaju”.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas radnike Modne kuće "Arena" koji su od petka u štrajku jer im je zadnja plaća isplaćena za svibanj 2013. godine i obećao pomoć iz socijalnih programa Grada, a radnici su tijekom susreta poručili neka institucije istraže gdje je nestao novac iz "Arene".

Gradonačelnik je obećao je i potporu u traženju stručnih kadrova premda, kako je rekao, "veći dio odgovornosti ipak moraju snositi njezini vlasnici i oni koji njome upravljaju".

"Riječ je o stopostotno privatnom poduzeću, ali će unatoč tomu Grad pomoći radnicima koliko može, ponajviše putem socijalnog programa. Osim toga radnici su iskazali potrebu da im se pomogne u iznalaženju stručnih ljudi koji bi pomogli u radu Uprave budući da je ona spala na samo jednog člana", kazao je Miletić dodavši kako je lokalna zajednica i dosad pomagala, a tvrtki je ponuđena mogućnost obročne isplate dugova prema Gradu.

Po njegovim riječima, poduzeće ima vrlo vrijednu imovinu a nakon izrade obalnog kolektora i gradskih planova uređenja pulske rive, zgrada je postala i vrednija.

"Ako Uprava uspije prodati nekretninu i namiriti radnike te prebaciti proizvodnju na drugu lokaciju, i Grad će naručivati robu od Arene kako bi pomogao opstanku ove tvrtke koju krasi duga tradicija", rekao je Miletić.

Radnici "Arene" vidljivo nezadovoljni obećanjima istaknuli su kako im se prodaja zgrade obećava mjesecima, te da u međuvremenu, kako su rekli "nemaju od čega živjeti". Stoga su pozvali institucije da istraže gdje je nestao novac iz "Arene" s obzirom na to da je u tvrtki postojala interna štednja gdje su ljudima blokirani višemilijunski iznosi, a radnici su izdvajali sredstva za fond uzajamne pomoći koja su danas nedostupna radnicima.

Direktorica Snježana De Gravisi koja se danas pojavila u tvrtki istaknula je kako je Arenu preuzela s 18 milijuna kuna duga.

"Nakon što sam 13 godina radila u Areni, a deset godina u komercijali, došla sam na mjesto direktorice sa zadaćom da pokušam izvući tvrtku iz problema i već je tada tvrtka imala više od 18 milijuna kuna duga. Nisam zatekla ni novčić u tvrtki, novca nije bilo ni u štednji koja je utrošena puno prije mog dolaska", izjavila je De Gravisi koja je nakon sastanka obećala radnicima da će im isplatiti po dvije i pol tisuće kuna koliko iznosi njihova plaća.

Komentirajte prvi

New Report

Close