Radman dopunio imovinsku karticu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. srpanj 2013. u 17:36
Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ravnatelj HRT-a Goran Radman nadopunio je svoju imovinsku karticu u kojoj je, nakon upozorenja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, naveo da posjeduje hotel u Sloveniji i dionice Microsofta, što je ranije propustio učiniti.

Ravnatelj HRT-a Goran Radman nadopunio je svoju imovinsku karticu u kojoj je, nakon upozorenja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, naveo da posjeduje hotel u Sloveniji i dionice Microsofta, što je ranije propustio učiniti.

Osim vlasništva 98,66 posto hotela u Sloveniji, vrijednog gotovo 650 tisuća eura i 43,86 dionica Microsofta nominalne vrijednosti 35,67 američkih dolara, iz imovinske kartice koju je Povjerenstvo zaprimilo 16. srpnja vidljivo je da je Radman jamac za dug od 268 tisuća eura kod slovenske Unicredit banke, kojem je rok vraćanja iduće godine.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ranije je zaključilo da je Radman u imovinskoj kartici bio dužan navesti svu svoju imovinu pa i hotel u Sloveniji, jer se obveza navođenja podataka odnosi na svu imovinu dužnosnika i članova njegove uže obitelji.

Prije tog slučaja, sredinom svibnja, Povjerenstvo je kaznilo Radmana s 15 tisuća kuna jer u zakonskom roku nije podnio imovinsku karticu te utvrdilo da se nalazi u potencijalnom sukobu interesa kao vlasnik i osnivač tvrtke čiji se klijenti oglašavaju na HRT-u.

Radmanu je spočitavano i da se u sukobu interesa nalazi kao član Nadzornog odbora Hypo Alpe Adria banke i Odbora za imenovanje i nagrade Atlantic grupe. Nakon toga Radman je 3. lipnja podnio imovinsku karticu u kojoj nije naveo hotel na Bohinjskom jezeru, a najavio je i upravni spor.

Iako je Nadzorni odbor HRT-a, između ostalog i zbog imovinske kartice, zatražilo njegovo razrješenje većina u saborskom Odboru za medije odbila je prošloga tjedna raspravljati o tom prijedlogu.

Umjesto toga izglasali su zaključak kojim se od Radmana traži očitovanje o stvarima koje mu NO stavlja na teret. To su osim neprijavljivanja imovine u imovinskoj kartici, miješanje u programsko-uređivačke sadržaje, neprimjeren istup na konferenciji za novinare, seksistički ispad prema kolegici, "opravdane sumnje u nepravilnosti imenovanja pojedinih šefova programskih jedinica" i uklanjanje glavne tajnice i zapisničarke sa zatvorene sjednice NO-a, kako se ne bi mogao voditi zapisnik.

O tim optužbama Radman se treba očitovati u roku od tri tjedna, no Odbor o njima neće moći raspravljati prije rujna, budući da idućeg tjedna počinje ljetna stanka u zasjedanju Sabora.

Komentirajte prvi

New Report

Close