Radijsku koncesiju za Zagreb dobio Yammat, za Rijeku Radio Marija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. rujan 2014. u 15:18
Thinkstock

Tvrtki Yammat dodijeljena je koncesija za obavljanje djelatnosti radija na području Grada Zagreba, a Udruzi Radio Marija na području gradova Rijeke i Opatije, odlučilo je danas Vijeće za elektroničke medije.

Tvrtki Yammat dodijeljena je koncesija za obavljanje djelatnosti radija na području Grada Zagreba, a Udruzi Radio Marija na području gradova Rijeke i Opatije, odlučilo je danas Vijeće za elektroničke medije.

Koncesiju za obavljanje djelatnosti radija na području grada Zagreba Yammat je dobio na 14 godina, a Udruga Radio Marija dobila je koncesiju na 11 godina za područje gradova Rijeke i Opatije.

Predsjednica Vijeća Mirjana Rakić kazala je da se Yammat od drugih ponuđača izdvojio svojom ponudom kako programskom kvalitetom, odabirom vjerodostojne profesionalne uredničko-novinarske ekipe te financijski odgovornom i realnom procjenom.

Naglasila je da bi Yammat, sukladno ponuđenom programu, svojim slušateljima trebao omogućiti bogate informativne sadržaje s naglaskom na teme od općeg javnog interesa, a znatan dio prostora otvorio bi se i gospodarskim temama.

Također, eter će otvoriti građanskim inicijativama, predstavnicima civilnog sektora te marginaliziranim društvenim skupinama. "Uključenost građana čija su ljudska prava ugrožena bit će ne samo važna tema u programu ovog ponuditelja, već se njihovi glasovi direktno provlačiti u brojnim formama najavljenog programa", rekla je Rakić.

Izrazivši zadovoljstvo dobivanjem koncesije za grad Zagreb bivši voditelj Radija 101 Milan Peh rekao je Hini da će u novom radiju uz njega biti i bivši djelatnici toga radija – popularni voditelj Siniša Švec, Dino Milić, Dubravka Bratoljić, novinarke Nataša Magdalenić Bantić i Silvija Šeparović, direktor Yammata Alen Balen te još 30-tak suradnika.

Navodeći kako za sada još ne znaju kada će početi emitiranje novoga radija jer se treba riješiti službena procedura, istaknuo je da im je namjera pokrivati sve značajne teme i događaje u zemlji i svijetu. U glazbenom programu slušateljima žele proširiti "glazbene vidike", a ne samo puštati istu play listu od par stotina pjesama.

"Na natječaj smo se uz ostalo javili jer se i nama ne sviđa što se vrti u hrvatskom eteru i to ćemo pokušati promijeniti", rekao je Peh. Naveo je da će se u svojim emisijama obraćati svim dobnim skupinama, ali i onim ugroženim društvenim skupinama koji sa svojim problemima ne mogu kroz druge medije upoznati javnost.

"Trudit ćemo se raditi zanimljiv radio koji će biti i ugodan za slušanje", kazao je Peh.

Mirjana Rakić je, navodeći zašto je udruga Radio Marija dobila radijsku koncesiju za gradove Rijeku i Opatiju, kazala da se u programu Radio Marije ističe posebna skrb za marginalne skupine. što je rijetkost u hrvatskim medijima. Pri tome je, rekla je Rakić, posebna skrb iskazana prema starijoj populaciji, nemoćnima te onima slabijeg materijalnog stanja.

Dodala je kako, iako je Radio Marija radio koji je usmjeren prema vjernicima, svojim programom obavezao se na visoko sudjelovanje slušatelja neovisno njihovom svjetonazoru te će veliku pažnju posvećivati i temama lokalne zajednice.

Na natječaj za radijsku koncesiju na području grada Zagreba javili su se i Express radio, Metropolis studio, Radio 101, Radio Like, Udruga Kulturosfera, Udruga za medijski pluralizam 808 te Zagreb FM. Rakić je kazala da formalno-pravne uvjete natječaja nisu ispunili Radio 101 u dijelu koji se odnosi na opće, programske i financijske uvjete te Radio Like u dijelu koji se odnosio na tehničke i financijske uvjete.

Za radijsku koncesiju za područje gradova Rijeke i Opatije se, uz Udrugu Radio Marija, javio i Radio Daruvar.

Komentirajte prvi

New Report

Close