Radi za minimalac od 1.300 kuna: “Idem u Irsku, brat tamo radi već dvije godine”

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2017. u 11:27
Foto: Thinkstock

Trenutačno je zaposlen kao prodavač u trgovini tehničke robe.

Pročitao sam u novinama da irska agencija dolazi u Hrvatsku tražiti radnike pa sam se javio. Bio sam na nekoliko razgovora u Hrvatskoj, ali posao nisam uspio naći jer kažu da sam prekvalificiran – kaže Vanja Gačić (24) iz Novske, jedan od kandidata koji su jučer došli na razgovor za posao u Irskoj, piše Večernji list.

Naime, vodeća irska agencija za zapošljavanje Noel Recruitment u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Sisku traži radnike za poslove skladištara i profesionalnih vozača za jednu veliku irsku tvrtku distribucije hrane.

U Slavonskom Brodu im se već u prvih sat vremena javilo desetak zainteresiranih. Gačić je završio studij menadžmenta u Brodu i nada se da će pronaći posao. Kaže da ne mora biti strogo u njegovoj domeni. Već je slao zamolbe za rad u Irskoj, Danskoj i Malti, ali svi su tražili da dođe na lice mjesta, a ne isplati mu se potrošiti 500 ili 600 eura samo da bi otišao na razgovor za posao bez garancije da će ga doista i dobiti. Stoga mu se ovo učinilo kao dobra prilika.

Trenutačno je zaposlen kao prodavač u trgovini tehničke robe. Radi za minimalac i to na pola radnog vremena, odnosno četiri sata dnevno, tako da mjesečno zaradi oko 1300 kuna. U Irskoj se prijavio za rad u skladištu, ali taj posao doživljava samo kao odskočnu dasku za daljnje napredovanje.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close