‘Radi za bivše vlasnike i Erste, što će s Lekom?!’

Autor: Poslovni dnevnik , 19. kolovoz 2014. u 22:00
Stečajni upravitelj Naute Lamjane Alain Khan/Filip Brala/PIXSELL

Nove ideje stečajnoga upravitelja Naute Lamjane radnici dočekali na nož.

Nakon što je DORH odbio prenijeti koncesiju pomorskoga dobra bradogradilišta Naute Lamjane u Kalima na M-inženjering, stečajni upravitelj Alain Khan izišao je s novim planom.

Najveći vjerovnici Jupiter Adria i Marina Preko otkupili bi potraživanja svih vjerovnika, a svoja bi pretvorili u vlasniče udjele i tako bi Nauta izišla iz stečaja, rekao je novinarima. "Ne znam postoji li bolje rješenje. Da, moralo bi se odustati od tužbe protiv Erste banke i Marine Preko, jer mi ništa njome ne dobivamo, a ovim dobivamo sve. Vjerovnici bi se namirili, koncesija održala, nastavila djelatnost", rekao je Khan i dodao da bi se izmjenama prostornoga plana ondje osmislili novi sadržaji, ali nije naveo koji.

Sindikalni povjerenik Mario Košta pak kaže da je Khan plan osmislio s većinskim vjerovnicima te da će ustrajati u sporu s Erste bankom. "Plan je očito koordiniran s Erste bankom i bivšim većinskim vlasnicima. Khan bi trebao objasniti što je radio 3. srpnja u Orašcu pokraj Dubrovnika, gdje je sjedište predsjednika Jupiter Adrije Josipa Leke", ocijenio je Košta ustvrdivši da Khan radi za bivše vlasnike i Erste banku.Ročište u sporu protiv Erste banke je 29. kolovoza. Inače, obveze vjerovnika iznose oko 71 mil. kn. 

Komentirajte prvi

New Report

Close