Radežu koncesija na 20 godina

Autor: Marija Crnjak , 03. lipanj 2019. u 21:59
Jerko Andrijić vodi brodogradilište u Blatu/Tatjana Tadić/PIXSELL

Ugovor za korčulansku uvalu šansa za nova tržišta.

Ugovor o 20-godišnjoj koncesiji za industrijsku luku Radež u uvali Bristva na Korčuli potpisali su u ponedjeljak u Dubrovniku dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i direktor tvrtke Radež Jerko Andrijić.

Koncesiju će plaćati 48.000 kuna godišnje uz varijabilni dio od 2 posto prometa. Tvrtka Radež ima oko 300 stalno zaposlenih te još do 70 kooperanata. Godišnji prihod iznosi oko 100 milijuna kuna.

Na domaćem tržištu Radež za Cromaris radi barže za ribogojilišta i radne katamarane, za tvrtke Jadran tuna i Pelagos iz Biograda brodove za tunogojilišta te brodove za privatnike iz Krila Jesenice, Postrane i Omiša. 

Na međunarodnom tržištu za finsku tvrtku Konecranes rade proizvode za cijelo Sredozemlje i američko tržište, a preko tvrtki McGregor i TTS opremu za kruzere u Italiji, Njemačkoj i Finskoj.Andrijić je istaknuo da je luka Bristva jedini mogući način za transport njihovih proizvoda.

"Naši proizvodi ne mogu se isporučiti cestom pa smo primorani koristiti luku Bristva. Ugovor će omogućiti ulaganja i potragu za novim tržištima", rekao je Andrijić.

Komentirajte prvi

New Report

Close