Rad, plaća i učlanjenje u sindikat glasnogovornice izazvali žestoku raspravu SDP-ovaca

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2017. u 11:02
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Visina plaće glasnogovornice SDP-a Danice Juričić Spasović koja se učlanila u Novi sindikat osnovan u SDP-u Hrvatska postala je glavna tema rasprava među SDP-ovcima na društvenim mrežama, a zbog pristupanja sindikatu prozvala ju je i Željka Antunović, pa i drugi SDP-ovci.

Rasprava je pokrenuta u zatvorenoj grupi SDP-a na društvenoj mreži Facebook, a prepisku je potaknuo status Marka Mataje, SDP-ovca iz Primorsko-goranske županije, koji je napisao:

'Lijepo je da se osniva sindikat koji bi trebao štititi plaće od 10.000 do 17.000 kuna neto. Samo mi je žao što u Hrvatskoj možda pet posto aktivnog stanovništva raspolaže mjesečno tim iznosom', prenio je iz zatvorene Facebook grupe SDP-a Jutarnji list te objavio i snimke zaslona rasprave, koju je navedenim komentarom potaknuo Marko Mataja, SDP-ovac iz Primorsko-goranske županije.

Izazvalo je to reakciju i glasnogovornice SDP-a Danice Juričić Spasović: 'Bilo nas je tamo i s bitno većim plaćama, ali nije bilo riječi o tome da onaj s većom plaćom ima manja zakonska prava i slične gluposti.'

'Kod Josipovića ti je bilo najbolje, ali pustimo to…' pecnuo je glasnogovornicu bivšeg predsjednika RH Mataja pa dometnuo i 'šteta što nije bilo sindikalnog organiziranja kada se dijelilo Alexu Braunu pet milijuna'.

Ona mu je odvratila da je mogao 'usporediti cijene nekih drugih kampanja iz 2013. pa bi došao na isto po lovi, a po rezultatima na bitno lošije. Kampanje jednostavno koštaju, kao i stranka i država itd'
.
'Ali, sorry, što si ti radila ako smo na PR-ovca morali potrošiti 5,000.000 kn? Kužiš moju zabrinutost? Muka mi je', zavapio je Mataja, a u raspravu se uključila i Željka Antunović.

'Danice Juričić, ti si glasnogovornica stranke. Tvoji postovi izražavaju otvorenu netrpeljivost prema vodstvu stranke. Time pokazuješ da posao za koji si plaćena ne radiš i očito ne želiš raditi. To je politički problem i nema nikakve veze sa zaštitom radničkih prava!' poručila je Antunović.

Mataja je glasnogovornicu pitao kolika joj je plaća, no ona nije odgovorila tim podatkom: 'Znam kolika su mi prava. I tražit ću da se ispoštuju.' 

'Ako su ti prava kao plaća, ne treba ti zaštita', poručio joj je Mataja.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Ma ja bi danici jadnoj da 1000000 kn mjesecno.
Ona je samo kao pojava lijepa i vrijedna tij para…
Nema veze sta nista ne radi.
I ako ima mjesta u sindikatu evo ovim putem se javljam… Pristao bih i na 15000 neto..
Iako nisam clan niti jedne stranke… Ali stititi cu interese zaposlenika esdepea svim snagama za te pare.
A moze se to i na daljinu radit.
Koliko san skuzija.
Danice ja te podrzavam.
I evo nudim ti svoje usluge.
Nisi ti uhljeb kako te drugi nazivaju.
Ti si dobrocinitelj i zastitnik radnika… To je upravo ono sta sam sanjao cijeli zivot..
Lova je tu nebitna ali kad je vec ima evo sa 15000 je u redu..

danica spasovic, jos jedna…pa dobro ima li koji izvan sdp-a te nacionalnosti?

Ovo mi je najbolje , kada stranka uhljeba osnuje Sindikat uhljeba.

A samo za Američkog PR uhljeba su potrošili 5.000.000,00 .

Napale štetočine uhljebe ili obrnuto!? Grozno!

New Report

Close