Računovođe imaju poruku za glavnog državnog inspektora: Držimo Vas za riječ

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2019. u 15:01
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Računovođe se nadaju da će se riječi glavnog državnog inspektora provoditi u praksi.

Nadamo se da ovo objedinjenje inspektorata znači novi početak u pozitivnom dijalogu poduzetnika koji su prethodnih godina previše puta bili kažnjavani radi banalnih prekršaja, i da će se u praksi provoditi riječi glavnog državnog inspektora, poručili su iz IPRH-a, Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske.

Iz te strukovne neprofitne udruge su pri tom citirali na svojim stranicama i riječi glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića, koje je naveo medijima prilikom početka ponovnog rada objedinjenog Državnog inspektorata.

Na ove njegove riječi će ga podsjetiti ukoliko se represija nad poduzetnicima nastavi kao po starom.

“Unutar sustava imat ćemo prevenciju, edukaciju i tek kao treći korak, ako do njega uopće dođe, pisane mjere. Otvorit ćemo dijalog sa svim gospodarstvenicima, od Hrvatske udruge poslodavaca do Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, sa sindikatima, a model rada će nam biti transparentan. Sustav će biti otvoren za sve konstruktivne prijedloge, a otvoren će biti i za javnost te funkcionirati po načelu jednakosti svih građana prema zakonu”, naveo je Mikulić, dan prije reakcije računovođa.

“IPRH aktivno sudjeluje u poticanju svijesti o nužnosti takvog postupanja i prakse, te radi toga srdačno pozdravljamo ovu odluku, i toplo se nadamo da će se provoditi, odnosno da neće ostati samo slovo na papiru”, poručili su iz udruge.

"Kako meni to idealistički i utopijski zvuči… dođe mi da isprintam članak i objesim ga na zid, ali neću… ekološki sam osviještena", komentirala je ironično Mikulićevu poruku jedna od članica grupe na stranicama IPRH-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close