Računi za vodu na ovom području mogli bi porasti za gotovo 40 posto

Foto: Borna Filić / Pixsell Foto: Borna Filić / Pixsell

Ervino Mrak, direktor Liburnijskih voda, predloženo poskupljenje obrazložio je novom stavkom u računu za vodne usluge.

Računi za vodu na cijeloj Liburniji mogli bi porasti za gotovo 40 posto, što će za neka kućanstva vjerojatno značiti da će računi za vodu biti veći ili gotovo jednaki onima za struju. Naime, načelnik Lovrana Bojan Simonič rekao je kako je u njihovu Općinu stigao zahtjev iz Liburnijskih voda d.o.o. kojim se predlaže povećanje cijene vode po kubiku s 23 na 30 kuna, međutim kako su oni odbili dati suglasnost na takav prijedlog. Načelnik Lovrana smatra da se pri određivanju novih cijena vodnih usluga nije vodilo računa o socijalnoj prihvatljivosti cijene, koju dodatno opterećuju naknade za zaštitu voda, korištenje voda i razvoj te PDV, te da bi Liburnijske vode trebale dodatno poraditi na smanjenju troškova, odnosno na racionalizaciji poslovanja, što u konačnici utječe i na formiranje cijene vodnih usluga.

Kako piše Novi list, načelnik Simonič jedini je među čelnicima JLS-a s područja Liburnije javno reagirao na predloženo poskupljenje koje je u lokalne samouprave odaslato još pred mjesec i pol dana, iako se ovo predloženo poskupljenje vodnih usluga odnosi na cijelo područje Liburnije, odnosno i na Opatiju, Matulje i Mošćeničku Dragu.

Ervino Mrak, direktor Liburnijskih voda, predloženo poskupljenje obrazložio je novom stavkom u računu za vodne usluge, a koja se odnosi na pročišćavanje otpadnih voda, odnosno troškove rada pročišćivača u Ičićima kojim se koristi kompletan sustav, a koji je u funkciji već tri godine. Korisnici usluge tako bi u računu vodnih usluga imali »ugrađenu« vodu, odvodnju i tu novu stavku - pročišćavanje otpadnih voda.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!