Pusić o ‘slučaju Plinacro’: Sve će biti po zakonu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2013. u 17:31
Vesna Pusić. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘Ako je bilo gdje prekršen zakon, apsolutno će biti sankcije. To su okviri unutar kojih mi funkcioniramo i tako ćemo funkcionirati i nadalje.’

Prva potpredsjednica Vlade i potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je danas da će u vezi "slučaja Plinacro" sve biti po zakonu i pravilima. Pusić je to kazala nakon današnje sjednice Vlade na novinarsko pitanje u vezi afere koja je izbila nakon što je u medijima objavljeno da je suprug ministrice graditeljstva Zlatko Taritaš navodno nezakonito zaposlen u Plinacrou.

"Prvo moram reći veselu vijest da će slovenski parlament vrlo vjerojatno 2. travnja imati ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora na svom dnevnom redu, a što se tvrtki i poslovanja tiče, sve će biti po zakonu i pravilima i ništa izvan toga", rekla je Pusić. Na upit hoće li doći do smjena, Pusić je odgovorila da to "ne znači ništa od toga" tj. da će se sankcionirati ako je prekršen zakon.

"Ako je bilo gdje prekršen zakon, apsolutno će biti sankcije. To su okviri unutar kojih mi funkcioniramo i tako ćemo funkcionirati i nadalje", rekla je Pusić. Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš članica je HNS-a, a njen suprug zaposlen je u listopadu u državnoj tvrtki Plinacro.

Komentirajte prvi

New Report

Close