Pusić: izvukli smo stvari ispod tepiha i stvorili temelje za oporavak

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. prosinac 2013. u 15:29
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kukuriku koalicija u protekle je dvije godine izvukla “ispod tepiha” sve ono što se godinama tamo guralo, Hrvatska sada ima uvid u gospodarsku situaciju u koju je dovedena i čvrste temelje za početak gospodarskog oporavka, ocijenila je u srijedu u Bruxellesu prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić dvije godine nakon pobjede na parlamentarnim izborima.

 Kukuriku koalicija u protekle je dvije godine izvukla "ispod tepiha" sve ono što se godinama tamo guralo, Hrvatska sada ima uvid u gospodarsku situaciju u koju je dovedena i čvrste temelje za početak gospodarskog oporavka, ocijenila je u srijedu u Bruxellesu prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić dvije godine nakon pobjede na parlamentarnim izborima.

"Mislim da radimo onaj posao koji smo rekli da ćemo raditi. To je u prvom redu – istinu na sunce, i što se tiče gospodarskih rezultata, oni nisu ništa slabiji, nego samo istiniti", rekla je Pusić, koja je u Bruxellesu sudjelovala na dvodnevonm sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a.

Ministrica je dodala da sada Hrvatska ima uvid u koju je gospodarsku situaciju dovedena i da se bez toga uvida ne mogu početi rješavati problemi. "To je sada učinjeno, a u međuvremenu je, što se investicijske klime tiče, napravljen zakon o strateškim investicijama, koji po meni treba prerasti u zakon o svim ulaganjima, što znači pojednostavljenu proceduru za sva ulaganja. U međuvremenu je sređeno ili je barem u velikoj mjeri olakšano dobivanje dozvola, što je bio jedan od razloga za naše loše ocjene o investicijskoj klimi. U međuvremenu je, a to su potvrdili i strani promatrači, Hrvatska iz zemlje koja nije ni postojala na energetskoj karti Europe postala jedno od važnih središta na toj karti. U međuvremenu je postala punopravnom članicom EU-a", rekla je Pusić.

Istaknula je da je to što je izvučeno ispod tepiha sigurno šokiralo ljude, ali da se bez toga nije moglo naprijed. "Sada je naša zadaća i dalje poboljšavati investicijsku klimu, a čini se da u Europi i svijetu postoje realne naznake oporavka i Hrvatska može, mora i hoće biti dio toga gospodarskog oporavka, koji za razliku od ranije, nije više na klimavim i trulim temeljima nego na čvrstom terenu", rekla je Pusić, ocjenjujući rezultate dvije godine rada ove vlade.

Komentari (33)
Pogledajte sve

Ah dobro, sad mi je lakše kad to čujem od vesne. Još jedno 3-4 mandata i naučiti će kako se mora ponašati ministrica vanjskih poslova, a možda će nam i bdp, mada statističkom greškom, porasti.

Molim moderatora – da upozori Andy i nick Pero7…da više ne pišu
tvrdnje koje zakonski – ne stoje.
Sanval je lijek koji propisuje liječnik, i koji pacijent plaća u ljekarni.Točka.
I ne može se dobiti bez recepta!…..Jasno !!!

Sram VAs bilo!

Miami,
pa ti prodaješ u ljekarni više od 50% stvari koje liječnik ne propisuje i kojima uopće nije mjesto u ljekarni. U HRV su pacijenti neinformirani a uvaljuje im se sve i svašta upravo od ljekranika. Nema nikakve kontrole i na osnovu toga sve cvjeta.

Sanvale propisuje liječnik. Onda on truje pacijente, a ne ljekarnici….
Ja ti ne radim s pacijentima….samo s novcima…ali, znam što se događa, jer
-moram znati, po Zakonu o radu i ostalim sitnicama…

New Report

Close