Pusić: Ako se presude potvrde, u pitanju funkcioniranje HDZ-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. ožujak 2014. u 16:11
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić ocijenila je da će funkcioniranje HDZ-a biti dovedeno u pitanje ako se pravomoćno potvrde današnje osuđujuće presude zagrebačkog Županijskog suda u slučaju Fimi media.

Prva potpredsjednica Vlade i čelnica HNS-a Vesna Pusić ocijenila je da će funkcioniranje HDZ-a biti dovedeno u pitanje ako se pravomoćno potvrde današnje osuđujuće presude zagrebačkog Županijskog suda u slučaju Fimi media.

"Ako se presude potvrde, radi se zaista o zastrašujućim razmjerima štete i zastrašujućem načinu ponašanja. Jedna je stvar kada se o tome samo govori, ali kad se počinje sudski konstatirati, stavlja cijelu političku scenu u jednu drugačiju perspektivu. Vidjet ćemo kakva će biti pravomoćna presuda, ali ako bude bilo što slično ovome, dovodi u pitanje funkcioniranje političke stranke", rekla je Pusić novinarima.

Zagrebački Županijski sud nepravomoćno je proglasio krivim HDZ te bivšeg premijera i čelnika te stranke Ivu Sanadera za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, po kojoj je i nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici. Upravo zbog nepravomoćnosti presude Pusić nije htjela ulaziti u njezine detalje.

Pusić boravi u Čileu na inauguraciji nove čileanske predsjednice Michelle Bachelet, a njenu izjavu prenosi Ured za odnose s javnošću HNS-a. U priopćenju iz HNS-a ističu kako je, iako su današnje presude optuženima u slučaju Fimi media nepravomoćne, riječ o "snažnoj poruci da je u našoj državi dosta krađe".

Komentirajte prvi

New Report

Close