Pulska Arena: Direktorica podnijela ostavku i prebacila odgovornost na radnike

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. ožujak 2014. u 08:33
Arhivska fotografija; Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Modna kuća Arena, čiji radnici štrajkaju od 21. veljače zbog neisplate plaća od lipnja prošle godine, ostala je bez Uprave nakon što je jučer direktorica Snježana de Gravisi podnijela ostavku.

Modna kuća Arena, čiji radnici štrajkaju od 21. veljače zbog neisplate plaća od lipnja prošle godine, ostala je bez Uprave nakon što je jučer direktorica Snježana de Gravisi podnijela ostavku uz obrazloženje da Uprava nema potporu za predstečajnu nagodbu kao jedino rješenje koje omogućuje nastavak poslovanja.

Radnici su na današnjoj konferenciji za novinare ocijenili nečuvenim da bivša direktorica na njih prebacuje odgovornost za propast nekoć uspješne tekstilne tvrtke.

Odgovornost za upravljanje Modnom kućom Arena snosi isključivo Uprava tvrtke, a time i dosadašnja direktorica De Gravisi. Radnici nemaju upravljačkih prava, poručili su iz sindikata dodavši kako "njeno prebacivanje odgovornosti na radnike potvrđuje ono što su znali od prvog trenutka kada je došla na čelo tvrtke – da je riječ o osobi nedorasloj važnoj funkciji na koju je postavljena".

Premda će mnogi građani njezinu ostavku smatrati kukavičlukom, jer ostavlja radnike u najtežim trenucima u povijesti tvrtke, sindikat smatra da je ostavku trebala dati puno ranije, pa bi i posljedice bile puno blaže.

"Želimo isplatu naših plaća i planiramo uskoro nastaviti proizvodnju. O tome već razgovaramo sa svim radnicima i sindikalcima, pa u tom smislu očekujemo puno razumijevanje Nagodbenog vijeća u Zagrebu", istaknula je sindikalna povjerenica Ljiljana Bonas.

Komentirajte prvi

New Report

Close