Puljiz: ugovorena sredstva pretpristupnih programa EU 559,47 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. listopad 2014. u 11:28
Jakša Puljiz. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Jakša Puljiz podnio je jutros Saboru izvješće o korištenju pretpristupnih programa.

 Zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU Jakša Puljiz podnio je jutros Saboru izvješće o korištenju pretpristupnih programa pomoći EU za drugo polugodište 2013. te rekao da su ukupna ugovorena sredstva iznosila 559,47 milijuna eura, odnosno 44 posto od 1,25 milijardi eura, koliko je ukupno dodijeljeno Hrvatskoj na raspolaganje.

Taj se ukupni iznos, kazao je Puljiz, odnosi na vremensko razdoblje od početka provedbe programa IPA-e i uključuje alokacije strukturnih instrumenata za razdoblje od 2007. do 2013. godine, odnosno za prvih šest mjeseci članstva.

"U izvještajnom razdoblju krajnjim je korisnicima i ugovarateljima plaćeno ukupno 76,6 milijuna eura, što je 20 posto ukupno plaćenog iznosa dosad, a taj iznos je 371 milijun koji se odnosi na razdoblje od početka provedbe programa IPA-e", rekao je Puljiz.

Do kraja prošle godine, dodao je, isplaćeno je 66 posto ukupno ugovorenog iznosa svih komponenti i programa IPA-e te operativnih programa, od početka njihove provedbe.

"Kada je riječ o ukupnom stanju provedbe i trošenja sredstava vidljiv je nastavak pozitivnoga trenda iz prethodnih izvještajnih razdoblja", ustvrdio jje zamjenik ministra.

"Sada smo na kraju listopada i trebali bismo raspravljati o izvješću za prvih šest mjeseci 2014.", zamjerio mu je HDZ-ov Ivan Šuker.

Komentirajte prvi

New Report

Close