Pula među najboljim gradovima u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2015. u 09:39
Thinkstock

Osim Pule, od istarskih se gradova na listi našlo još četiri iz Istre i to Rovinj na trećem, Poreč na četvrtom te Buzet na osamnaestom i Novigrad na devetnaestom mjestu.

Hrvatsko izdanje magazina Forbes tradicionalno je u svom svibanjskom broju objavilo listu dvadeset najboljih hrvatskih gradova za život i poslovanje, a Pula se ponovno našla na ovoj prestižnoj listi zauzevši deseto mjesto.

Istraživanje je obuhvatilo svih 127 hrvatskih gradova u kojima živi nešto više od tri milijuna stanovnika i posluje 80 tisuća poduzetnika, a listu najuspješnijih gradova koji pokreću Hrvatsku predvodi Split.

Istraživanjem je zadovoljan pulski gradonačelnik Boris Miletić: „Zbilja mi je drago što se Pula našla među prvih 10 od ukupno 127 gradova te da je i ove godine prepoznata kao jedan od najboljih i najuspješnijih gradova u Hrvatskoj. Sama činjenica da se iz godine u godinu nalazimo na ovoj prestižnoj listi, najbolja je potvrda da svoj posao radimo kvalitetno i predano za dobrobit svih građana Pule. U posljednjih nekoliko godina na području Pule uložena su velika financijska sredstva za podizanje kvalitete života poput projekta plinofikacije grada koji je danas je pri samom kraju ili pak izgradnje obalnog kolektora na rivi koji će doprinijeti vraćanju života na more i uz more. Pula se iz jakog vojno-industrijskog središta sve snažnije okreće turizmu i postaje relevantno ime na turističkoj karti svijeta te već nekoliko godina uzastopce obaramo rekorde dolaska i noćenja. Zahvaljujući odgovornom i savjesnom upravljanju gradom, prvi smo grad u Hrvatskoj koji je 2014. godine u svoje poslovanje ugradio norme društveno odgovornog poslovanja, a nije zanemariva ni činjenica da se u Puli tijekom godine održi preko tisuću različitih manifestacija. Mislim da je zahvaljujući tome Pula itekako zaslužila svoje mjesto među deset najbolji gradova u Hrvatskoj. Ovo predstavlja veliko zadovoljstvo i priznanje, ali istodobno je i naša obveza i odgovornost. Istraživanje je dokazalo da je naš trud prepoznat i da smo na dobrom putu te nam rezultati daju poticaj da budemo još bolji."

Forbesov izbor najboljih gradova za život i poslovanje unaprjeđuje se svake godine, a analiziraju se raznovrsni statistički podaci kako bi se dobila što objektivnija slika. Ovogodišnje istraživanje obuhvatilo je indikatore uspješnosti poduzetnika, zatim pokazatelje s podacima o izvršenju gradskih proračuna poput štedljivosti gradskih uprava i promjene broja zaposlenih, te konačno i podatke o kvaliteti života u gradovima poput kulturnih aktivnosti u gradovima, dostupnosti dječjih vrtića,  izdvajanja za zdravstvo i rekreaciju, i slično.

Osim Pule, od istarskih se gradova na listi našlo još četiri iz Istre i to Rovinj na trećem, Poreč na četvrtom te Buzet na osamnaestom i Novigrad na devetnaestom mjestu.

Komentirajte prvi

New Report

Close