Prvo ga zaposlili, a tek onda raspisali javni natječaj

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2013. u 15:53
Marijan Varga (Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL)

Na javnom natječaju za savjetnika ministra gospodarstva za robne zalihe izabran je Marijan Varga.

Na javnom natječaju za savjetnika ministra gospodarstva za robne zalihe koji je raspisan u prosincu 2012.,, a okončan u ožujku ove godine od 18 prijavljenih kandidata izabran je Marijan Varga, član HNS-a i načelnik međimurske općine Donja Dubrava, piše Večernji list.

Varga je tako dobio posao na neodređeno vrijeme, a dotad je također radio u Ministarstvu gospodarstva, također na savjetničkom mjestu, ali na određeno vrijeme. Njega je, naime, za savjetnika uzeo bivši ministar gospodarstva Radimir Čačić i to u svibnju 2012. bez javnog natječaja. Tada su u ministarstvu Vargino zapošljavanje objašnjavali takozvanim rotirajućim vratima koje je uvela Kukuriku koalicija, a kako bi mogla bez javnih natječaja zapošljavati suradnike ministara koji će onda iz državne službe otići kad i određenom ministru prestane mandat.

Ali, nakon Čačićeva odlaska, Varga je ostao. Novi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak produljio mu je mandat savjetnika, a onda je raspisao natječaj za radno mjesto na kojem je već zaposlen Varga. Sad je istodobno i savjetnik ministra gospodarstva i načelnik općine pa putuje svakodnevno na posao u Zagreb iz 120 kilometara udaljene Donje Dubrave.

Cijeli test pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ovo je samo primjer toga kako se “normalan” posao ovdje (JEDINO) dobiva. Ako nista u stranci ili najblizi rod nekom na vrhu, zaboravite. Svi ti natjecaji su fingirani. Kriza je uzasna, ali otkako je dosla nova vlast, svi povezani s njima su preko noci postali direktori, sefovi itd. na “transparentim natjecajima” kao sto je ovaj. Siguran sam da na birou ima daleko obrazovanijih, sposobnijih ljudi, ali ovo je drzava kakva je.

Neka ostalima onda burza bar pomogne da odu van ili nesto, a ne da se ljudima daju lazne nade.

Srecom, mozda neka drzava kao Njemacka svojom jako snaznom ekonomijom rijesi nase probleme, kad nasa ne moze nista. Izlazim za EP i krizam listic. Mi mladi neka kopamo po kanti, a da glasamo tko ce imati 10k+ eura.

Hrvatska je visoko politicki koruptivna drzava.

New Report

Close