Prvih pet korisnika dobit će po 111 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2018. u 12:37
Foto: Getty Images

Prvi natječaj za tip operacije 6.3. raspisan je 8. ožujka ove godine, a podnošenje prijava bilo je utvrđeno do 23. travnja 2018.

"Prve odluke za dodjelu sredstava po natječajima Lokalnih akcijskih grupa ili LAG-ova u Istri ostvarit će LAG Sjeverna Istra", izjavio je gradonačelnik Grada Novigrada Anteo Milos u svojstvu predsjednika Upravnog odbora spomenutog LAG-a na tiskovnoj konferenciji održanoj u njihovu sjedištu, piše Glas Istre.

U prisustvu korisnika kojima su sredstva odobrena, Ana Žužić, voditeljica LAG-a, s neskrivenim je zadovoljstvom iznijela sve relevantne podatke vezane uz sam tijek natječaja i dostavljenu odluku iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o odobrenim sredstvima za korisnike koji su podnijeli zahtjev za potporu na LAG natječaju za tip operacije 6.3.

– Radi se o "Potpori razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva" u skladu s našom Lokalnom razvojnom strategijom LAG-a Sjeverna Istra. Svrha natječaja bila je pružanje potpore opstanku i razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova) kroz restrukturiranje i povećanje dodane vrijednosti. Pristiglo je šest prijava, a pravo na potporu ostvarilo je pet korisnika, odabranih od strane LAG-a. Sveukupna vrijednost izdanih odluka iznosi 558.390 kuna ili 111.678 tisuća kuna po korisniku, pojasnila je Žužić.

Prvi natječaj za tip operacije 6.3. raspisan je 8. ožujka ove godine, a podnošenje prijava bilo je utvrđeno do 23. travnja 2018. U svibnju i lipnju je provedena administrativna kontrola i postupak ocjenjivanja pristiglih zahtjeva za potporu te je Upravni odbor LAG-a donio odluku o odabiru projekata: OPG Sandra Lubiana (Grad Novigrad), OPG Davorka Černeka (Buzeština), OPG Remiđo Mušković (Tar), Štelina Gržinić (Buzeština) i Mira Gardoš (Općina Opratlj). Prihvaćeni projekti su usmjereni na dodatnu kontrolu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je u studenome 2018. objavila, odnosno potvrdila odluke o dodjeli sredstva čime je LAG Sjeverna Istra postao prvi istarski LAG sa zaprimljenom odlukom o dodjeli sredstava.

Komentirajte prvi

New Report

Close