Prvi novac: tri OPG-a dobila 260.000 kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 31. kolovoz 2015. u 21:59
Novac za zbrinjavanje gnojiva/D. Špehar/PIXSELL

Prve odluke o novcu za mjeru 4.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pohvalila se da je izdala prve odluke o dodjeli sredstava po natječajima za operacije u okviru mjere 4. Programa ruralnog razvoja.

Prvoj trojici korisnika odobreno je ukupno oko 260 tisuća kuna. Prva tri uspješna korisnika koja su u petak 28. kolovoza dobili pozitivne odluke iz Agencije za plaćanja prijavili su se na natječaj za provedbu podmjere 4.1.  "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", operacije "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš".

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (OPG) Gorana Fumića iz Brinja odobreno je 69,5 tisuća kuna za ulaganje u prikolicu za stajnjak, OPG-u Deana Šestana iz Lupoglava 131,4 tisuće kuna za strojeve i opremu za utovar, transport i primjenu gnojiva (prednji traktorski utovarivač, cisterna za gnojnicu, korpa za stajski gnoj) i OPG-u Stjepana Šuntića iz Čremušnice 57,4 tisuće kuna za prikolicu za gnoj. Tim je korisnicima odobrena potpora od 90 posto ukupno prihvatljivih ulaganja, navode iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close