Prvi avioni na produženoj bračkoj pisti već ovog ljeta, projekt od milijun eura

Autor: Marija Crnjak , 17. svibanj 2016. u 14:00
Arhivska fotografija: Duško Marušić / Pixsell

U dokapitalizaciju bi se uz Andabaka trebali uključiti i drugi brački hotelijeri.

Već krajem ovog ljeta trebali bi sletjeti prvi zrakoplovi na produženu pistu Aerodroma Brač, u što će kroz proces dokapitalizacije zračne luke uložiti brački hotelijeri, najavio je za Poslovni dnevnik Jako Andabak, predsjednik Uprave Bluesun hotela i Nadzornog odbora tvrtke Hoteli Zlatni Rat, jednog od najvećih pojedinačnih suvlasnika aerodroma.  

"Cilj nam je produžiti pistu kako bi na Brač mogli slijetati veći zrakoplovi poput Airbusa 319 i 320, i s tim ciljem idemo u dokapitalizaciju", potvrdio je Jako Andabak. Za desetak dana najavljena je sjednica Nadzornog odbora Hotela Zlatni rat na kojoj će se Upravi dati suglasnost za povećanje temeljnog kapitala Aerodroma Brač, i to pretvaranjem potraživanja Hotela Zlatni rat d.d. u ulog i za unos stvari (zemljišta) sukladno projektu produljenja piste".Pista bi se trebala produžiti za 1900 metara, u što je potrebno uložiti od oko milijun eura.

U dokapitalizaciju bi se osim Andabaka trebali uključiti i drugi hotelijeri, uključujući i Svpetrus Hotele, koji su također navedeni kao osnivači tvrtke. Kako za to nema značajnih imovinskopravnih barijera, produljenje piste moguće je izvesti u ovoj godini, kako bi prvi zrakoplovi na Brač mogli sletjeti već krajem ljeta ili na jesen. To će Aerodromu donijeti održivost poslovanja koja nije izvediva s trenutačnim stanjem prometa (lani oko 14 tisuća putnika), a Braču bolju povezanost sa Zagrebom i europskim destinacijama, bilo putem čartera ili niskobudžetnih prijevoznika.

Komentirajte prvi

New Report

Close