Prve kineske investicije u Hrvatskoj: Nekoliko desetina milijuna eura ide u poznate zagorske toplice

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2017. u 15:13
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Partneri ističu veliku potporu Općine Krapinske Toplice koja je sudjelovala na brojnim prezentacijama i ugostila brojne potencijalne ulagače kako bi se promovirali turistički i investicijski potencijali ovog kraja Hrvatske.

Prve konkretne kineske investicije u Hrvatskoj uskoro će se početi realizirati u Krapinskim Toplicama, piše Večernji list.

Riječ je o nizu projekata od kojih će se najprije realizirati oni vezani za turistički sektor. Investicije će realizirati tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o. koju su kineski partneri nedavno registrirali u Republici Hrvatskoj.

Prva faza investicije otpočet će već u ljeto 2017. godine, a ukupna vrijednost investicija procjenjuje se na nekoliko desetina milijuna eura.

– Nekoliko godina surađujemo s Chinese Southeast European Business Association(CSEBA), a nakon što smo kineskim ulagačima predstavili katalog potencijalnih investicija, oni su se odlučili određenu količinu novca alocirati u Krapinske Toplice. Riječ je o dva tipa projekta, rezidencijalnim i turističkim, izjavio je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

– Investicije započinju podizanjem konkurentnosti hotelskog smještaja u Krapinskim Toplicama. Taj je projekt vrijedan oko 20 milijuna eura. Uslijedit će i drugi projekti poput izgradnje doma za starije, realizacije projekta rezidencijalnih vila (deset milijuna eura) te izgradnje javne garaže (oko pet milijuna eura). Pregovori oko preuzimanja Hotela Toplice su u završnoj fazi, izjavio je Mario Rendulić, predsjednik Predsjedništva CSEBA-e.

Partneri ističu veliku potporu Općine Krapinske Toplice koja je sudjelovala na brojnim prezentacijama i ugostila brojne potencijalne ulagače kako bi se promovirali turistički i investicijski potencijali ovog kraja Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close