Prve građevinske tvrtke uvedene u posao na obnovi kuća u Gunji

Autor: Agencija VLM , 14. kolovoz 2014. u 16:54
Ilustracija; Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Posao kontinuiranog otvaranja gradilišta odvija se i na području općina Vrbanja i Drenovci.

Iz ministarstva graditeljstva izvijestili su da su jučer prve građevinske tvrtke uvedene u posao obnove obiteljskih kuća na području Gunje.

Te tvrtke angažirane su na poslovima obnove tri obiteljske kuće vlasnika koji su potpisali izjavu da se sanacija i obnova na njihovim kućama provede u organizaciji Države. Posao kontinuiranog otvaranja gradilišta odvija se i na području općina Vrbanja i Drenovci.

Tijekom jučerašnjeg dana započela je obnova tri kuće u naselju Rajevo Selo, a očekuje se i otvaranje novih gradilišta i tijekom današnjeg dana.

– Većina se vlasnika, koji su do sada potpisali izjavu, odlučila za isplatu novčanih sredstava . S jučerašnjim danom iz Državnog je proračuna isplaćeno 2,6 milijuna kuna vlasnicima kuća koji su se odlučili obnovu i sanaciju sami provesti. U srijedu 13.8. zaprimljene su ukupno 44 izjave vlasnika kojima se izjašnjavaju o načinu obnove. Za ostalih oko tristo pozvanih vlasnika izjašnjavanje se čeka a paralelno se pozivaju i novi vlasnici na razgovor. Sve do sada prikupljene izjave stavljene su u konkretnu realizaciju, navode iz ministarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close