Prva turistička grupa iz Kine posjetila Slavonski brod

Autor: Agencija VLM , 25. travanj 2013. u 09:49
Photo: Ivica Galović/PIXSELL

Kineski turisti koji su boravili u Slavonskom Brodu predstavnici su institucija koje se bave javnim poslovima.

Prva organizirana grupa turista iz Narodne Republike Kine, točnije iz Haizhu Distrikta kineske regije Guangzhoudanas, posjetila je danas Slavonski Brod, a u vijećnici Gradske uprave primio ih je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nastavak je to uspješne suradnje sa Kinom i u turističkom sektoru ubrzo nakon posjeta  veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj njegove ekselencije Shen Zhifeia koji je u Brodu boravio 9.travnja ove godine, te sa čelnicima grada dogovorio gospodarsko-trgovinsku, turističku i kulturnu suradnju. Kineski turisti koji su danas boravili u Slavonskom Brodu predstavnici su institucija koje se bave javnim poslovima, a na prijemu su s Dusparom razmijenili svoja iskustva iz područja razvoja i upravljanja gradom, te unapređivanja životnog standarda lokalnog stanovništva.

Prije nekoliko dana u Slavonskom Brodu su boravili i kineski novinari najveće svjetske novinske agencije  Xinhua News Agenncy, koji su svojem čitateljstvu ponudili zanimljiv novinski  prilog sa vrhunskim fotografijama o ljubavnom gnijezdu varoških roda Male i Klepetana. Uspješan nastavak suradnje Narodne Republike Kine i Slavonskog Broda  potvrđuje skori dolazak nove grupe posjetitelja iz Kine, ovaj puta iz regije Inner Mongolia, a najavljen je već za idući mjesec.

Prilika je to da gradska Turistička zajednica prikupi  nova saznanja o zahtjevima kineskog turističkog tržišta i omogući da se grad Slavonski Brod pozicionira kao ishodište za brojne turističke ture i kineske posjetitelje po Slavoniji i tako jače pozicionira na zahtjevnom kontinentalnom turističkom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close