Prva smotra polaznika tečaja hrvatskog znakovnog jezika

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2015. u 09:30
Thinkstock

Na svečanom otvorenju u prepunoj dvorani Palače Herzer u Varaždinu, uz gradonačelnika Gorana Habuša, nazočne su pozdravili dr.sc. Sanja Tarczay, predsjednica Saveza Dodir te Predrag Štromar, varaždinski župan.

Pjesmom „Dodir ljubavi“, himnom  Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, otvorena je jučer 1. Smotra polaznika tečaja hrvatskoga znakovnog jezika iz Varaždina i Učiteljskog fakulteta iz Čakovca.  Time  su se Varaždin i Čakovec po prvi puta pridružili Zagrebu, Splitu i Osijeku koji već dugi niz godina tradicionalno održavaju smotre s ciljem promoviranja znakovnog jezika široj javnosti.

Na svečanom otvorenju u prepunoj dvorani Palače Herzer u Varaždinu, uz gradonačelnika Gorana Habuša, nazočne su pozdravili dr.sc. Sanja Tarczay, predsjednica Saveza Dodir  te  Predrag Štromar, varaždinski župan.
„Pridružujem se obećanju da će se Grad Varaždin, nakon Grada Zagreba, uključiti u integraciju osoba sa oštećenjem sluha i gluhoslijepih osoba u naše vrtiće na način da ćemo zaista, bez obzira donese li se Zakon ili ne, pronaći sredstva i osigurati takvoj djeci potrebne prevoditelje“ – istaknuo je gradonačelnik u pozdravnom govoru.

Nakon predstavljanja projekta „Hrvatski znakovni jezik – provođenje izobrazbe putem interaktivnih tečajeva hrvatskog znakovnog jezika i tečaja za prevoditelje/intervenore za gluhoslijepe i gluhe osobe“ Marine Moharić Husak, prigodnim umjetničkim programom na hrvatskom znakovnom jeziku i dodjelom pohvalnica upriličeno je svečano zatvaranje Smotre.

Komentirajte prvi

New Report

Close