Prva Ride2 poslovnica u zračnoj luci Ljubljana

Autor: Borivoje Dokler , 07. kolovoz 2018. u 22:00
Željko Matanović, operativni direktor Ridecar društva govori o širenju na slovensko tržište

Ridecar je u Sloveniji krenuo s deset putničkih kombija, a širenjem na ostale zračne luke, očekuje se da će imati 50 vozila prije sljedeće sezone.

Ridecar, mlada hrvatska rent a car tvrtka koja u svojoj floti ima 1400 automobila i koja od jeseni ulazi i na taksi tržište, ovih je dana otvorila Ride2 poslovnicu u Sloveniji.

Riječ je o prvoj potpuno samostalnoj lokaciji Ride2 usluge, odnosno najma vozila s vozačem. "Početkom kolovoza pokrenuli smo poslovanje u ljubljanskoj Zračnoj Luci Jože Pučnika na međunarodnom dolasku putnika. Dodatno smo dobili tender za shuttle prijevoz putnika iz zračne luke do gradova te osim klasične usluge najma vozila s vozačem u Sloveniji nudimo i uslugu takozvanog shared transfera. 

Pregovori s hotelima
Naša kombi vozila nalaze se ispred terminala i kreću u prosjeku svakih 30 do 60 minuta", kaže Željko Matanović, operativni direktor Ridecar društva i ističe da je slovensko tržište vrlo uređeno te postoji kultura korištenja ove usluge i među domaćim stanovništvom. Kao dio predviđene strategije Ridecar već duže vrijeme nudi i 'prebooked chauffer service' uslugu te je otvaranje poslovnice u Zračnoj luci Ljubljana samo profesionalni element kojim se žele dodatno približiti i poboljšati uslugu klijentima.

 

Matanović

Dodatno širenje planiramo i na ostale zračne luke, a Maribor je naša sljedeća mobilna destinacija.

Matanović otkriva kako je Ridecar u aktivnim pregovorima s hotelima u Ljubljani kako bi imali i dodatne lokacije u samom centru grada.  "Dodatno širenje planirano je i na ostale zračne luke , a Maribor je naša sljedeća mobilna destinacija. U Sloveniji smo krenuli s 10 putničkih kombija 8+1, dok ćemo u narednom periodu, a prije sljedeće sezone, biti na ukupno 50 vozila namijenjenih prijevozu putnika. Osim putničkih kombija pružamo i uslugu prijevoza našom redovnim flotom vozilima u sedam kategorija", kaže operativni direktor Ridecar društva.

Ride2 usluga većinom se rezervira putem inozemnih agencija, no korisnicima je sada dostupna i Ride2 poslovnica u ljubljanskoj zračnoj luci. Također, moguća je i  online rezervacija putem Ride2 internet stranica.  Željka Matanovića zamolili smo i da nam usporedi hrvatsko i slovensko tržište u pogledu usluga najma vozila s vozačem te područja rent a cara i taksija.  

Kratkoročni najam 
"Nama je Slovenija kao tržište jako dobro poznata, a osobno imam i iskustva u dijelu rent a cara. Poslovanje je dosta jednostavnije nego primjerice u Hrvatskoj. Najbanalniji primjer jest da ne moramo imati žig, a licencu za prijevoz putnika dobili smo u roku sedam dana", kaže Matanović i napominje kako je poslovanje s ljubljanskom zračnom lukom vrlo jednostavno. 

"Tu je najvažnija kvaliteta usluge za putnike. Rent a car je vrlo jasan i tu nema puno razlike u odnosu na hrvatsko tržište s obzirom na to da su naši partneri, strane agencije, prisutne u obje zemlje. Internacionalni brendovi prisutni su kroz franšize, a postoji i niz lokalnih brendova, jedino je razlika što je slovensko tržište značajnije manje pa je i puno manje tvrtki prisutno na njemu. Primjera radi, u zračnim lukama u Hrvatskoj ima od 12 do 16 rent a car kompanija, dok ih je u Sloveniji 6 do 7, kao i u ostatku Europe. Novi terminal omogućit će i drugim tvrtkama dolazak na Zračnu luku Ljubljana te je naš plan krajem 2019, odnosno početkom 2020. godine ponuditi i uslugu kratkoročnog najma vozila", zaključio je operativni direktor Ridecar društva. 

Komentirajte prvi

New Report

Close