Proveli projekte od 800 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2017. u 22:00
Čelnik REGE Julije Domac/Robert Anić/PIXSELL

Samo ove godine odobreno 10-ak projekata ukupne vrijednosti 500 milijuna kuna.

Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, REGEA, u proteklih 9 godina djelovanja pozicionirala se kao jedna od najuspješnijih energetskih agencija u Europi s više od 400 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava koje je osigurala za provedbu projekata.

Ukupna vrijednost do sada realiziranih projekata iznosi 800 milijuna kuna, a godišnji proračun Agencije, koja danas ima više od 30 djelatnika, od njezinih početaka povećao se čak 20 puta.

Samo za ovu godinu REGEA je pripremila i dobila odobrenje za dodatnih desetak projekata ukupne vrijednosti 500 milijuna kuna. Na ovaj su način osigurana sredstva za povećanje energetske učinkovitosti, a odobreni projekti su iz područja javne rasvjete, Smart City koncepta za gradove, korištenja biomase za grijanje javnih zgrada, rekonstrukcije i energetske obnove zgrada te inovativnih financijskih mehanizama. Povodom otvorenja novog Energetskog centra Bračak koji je nedavno pušten u rad, čelni ljudi agencije predstavili su u medija rezultate rada i planove za budućnost. 

Komentirajte prvi

New Report

Close