Protivniku Mola fotelja prvog nadzornika

Autor: Marija Brnić , 09. lipanj 2016. u 21:59
Prosvjed Živog zida uoči Skupštine prerastao u tučnjavu/ D. Lukunić/PIXSELL

Most uspio progurati Damira Vanđelića u NO, Karamarko se izuzeo na vrijeme.

Umjesto Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika većinom glasova na skupštini Ine u četvrtak mandate u Nadzornom odboru naftne tvrtke dobili su porečki odvjetnik Dario Čehić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i Adrisov menadžer Damir Vanđelić, koji je po prijedlogu Vlade i predsjednik NO-a.

Postavljanje Vanđelića, svjedoka u slučaju protiv Ive Sanadera i kritičara izmjena dioničarskog ugovora s mađarskim Molom, gurao je uz potporu Mosta dosadašnji premijer Tihomir Orešković. No, i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko kod usvajanja prijedloga, kako je službeno potvrđeno iz Vlade, tražio je izuzeće od izjašnjavanja, zbog postupka utvrđivanja sukoba interesa. Vanđelić je i nastupio kao protivnik Molovim pozicijama kao član NO-a u vremenu nakon sklapanja spornog aneksa ugovora s Molom.

Osim o novim nadzornicima, skupštinari su prihvatili godišnje financijsko izviješće i donijeli odluku o pokriću gubitka za 2015. Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott poručio je kako će Ina na negativne trendove odgovoriti optimizacijom strukture kapitalnih investicija i operativnih troškova, no zadržati razinu ulaganja iz 2015. od 1,7 milijardi kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close