Protive se ukidanju poticaja za krave

Autor: Agencija VLM , 06. svibanj 2014. u 15:45
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska poljoprivredna komora Bjelovarsko-bilogorske županije protivi se ukidanju poticaja za krave koje nisu čistokrvne pasmine jer smatra da je to izravan udar na male poljoprivrednike i pogodovanje “velikim”.

Hrvatska poljoprivredna komora Bjelovarsko-bilogorske županije protivi se ukidanju poticaja za krave koje nisu čistokrvne pasmine jer smatra da je to izravan udar na male poljoprivrednike i pogodovanje "velikim". "Dokaz tome je što se pravilnik uvodi praktično preko noći bez prethodnih obavijesti ili roka prilagodbe. Oštro se protivimo takvom načinu poticanja jer pridonosi uništenju stočnog fonda u Hrvatskoj", rekao je danas u Bjelovaru na konferenciji za novinare Tihomir Jaić, predsjednik Bjelovarsko-bilogorske županijske poljoprivredne komore.

Istaknuo je kako smatraju da bi se poticaji na telad iz uvoza trebali ukinuti, a poticati uzgoj teladi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), čime bi se doprinijelo očuvanju stočnog fonda u Hrvatskoj, opstanku i povećanju broja zaposlenih na OPG-ima. Ocjenjuje da uništenju stočnog fonda u Hrvatskoj najviše pridonosi uvoznički lobi kojem se pogoduje na svim razinama odlučivanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close