Protiv izmjena poreza 
koje neće dići plaće

Foto: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

On se među prvima javno usprotivio najavljenom poreznom rasterećenju preko smanjenja doprinosa poslodavcima koji neće dovesti do povećanja neto plaća zaposlenih.

Podržavamo izmjene u poreznom sustavu koje će onima s najnižim prihodima povećati neto plaću, no i mogućnost ukidanja doprinosa za obvezno osiguranje u slučaju nezaposlenosti te zdravstveno o za slučaj ozljede na radu i profesionalne bolesti jer to ukidanje, osim što će smanjiti trošak plaće za poslodavca (bruto II), neće automatski imati nikakav utjecaj na neto plaće – ističe sindikalac Krešimir Sever.

On se među prvima javno usprotivio najavljenom poreznom rasterećenju preko smanjenja doprinosa poslodavcima koji neće dovesti do povećanja neto plaća zaposlenih. Ukidanjem dvaju doprinosa poslodavcima bi ostale oko dvije milijarde kuna koje tvrtke mogu iskoristiti za povećanje neto plaća, no država nema mehanizam kojim bi ih natjerala da to učine, kao što nema načina ni da natjera tvrtke ili trgovce da smanje maloprodajne cijene ako se smanji stopa PDV-a.

Komentari (2)
  • Kirin
    Kirin 23:51 20.6.2018.

    Pravi se javio! Nemjerljivu štetu je počinio i čini svojim djelovanjem, a u životu za kavu nije zaradio!

  • bugs
    bugs 22:55 20.6.2018.

    Neto, bruto 1, bruto 2….. sve ukunitu i dogovarati brutto 2 placu i po tome srediti doprinose i davanja…da radnci znaju kolika im je plaća i koliko je skupa država, tj. koliko im od plaće na kraju ostane.. jer bruto 2 je prava plaća koliko poslodavca dođe radnik

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!