GALERIJA: Prosvjedovali radnici zadarskog SAS Vectora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. siječanj 2015. u 12:41
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Tvrtka za proizvodnju manjih plovila radnicima je dužna oko milijun kuna zaostalih plaća i otpremnina.

Zbog, kako tvrde, razvlačenja postupka predstečajne nagodbe, koja je otvorena u još lipnju prošle godine, tridesetak bivših radnika zadarskog "SAS-Vectora" prosvjedovalo je u utorak pred zgradom SSSH u Zadru.

Tvrtka za proizvodnju manjih plovila radnicima je dužna oko milijun kuna zaostalih plaća i otpremnina, a najveći dio duga tvrtke od 83 milijuna kuna otpada na kredite Erste banci.

"Situacija jest gotovo tragična, ali nazire se neko svjetlo nade. Naime nakon zadnjeg prosvjeda isplaćena je jedna minimalna plaća. Međutim, predstečajna nagodba još nije završena, u Fini su produljili rok do 1. ožujka," rekao je pravnik SSSH Vedran Uranija dodajući kako je to krajnji rok da se spasi tvrtka.

"Apeliramo na ministra Lalovca i Finu da se u tom roku kvalitetno riješi predstečajna nagodba," dodao je Uranija. "Očekujemo od potencijalnih investitora, kojih ima, da isplate sva potraživanja radnika, preuzmu sve radnike i nastave posao," rekao je Uranija.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević rekao je kako je ovo klasična hrvatska priča kojom se rješavaju potraživanja vjerovnika, u pravilu banaka, a da radnicima ostaje gola kost. Sindikat smatra da vlasnik odugovlači i ističe da je nastavak proizvodnje jedino rješenja.

"Jedino moguće rješenje je ulazak investitora, te da radnici nastave raditi. Borit ćemo se za njihova prava koliko god budemo mogli," rekao je Dragičević poručivši da su se radnici danas u Zadru okupili zbog pravde.

Komentirajte prvi

New Report

Close