Prosvjed upozorenja seljaka Virovitičko-podravske županije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. svibanj 2013. u 14:24
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Prosvjednici kažu da ne vjeruju najavama ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da će poticaj za 2012. godinu u cijelosti biti isplaćen do kraja lipnja

Poljoprivrednici Virovitičko-podravske županije vožnjom više desetaka traktora u koloni po Podravskoj magistrali prosvjeduju jer su im do sada isplaćeni poticaj za prošlu godinu, kako tvrde, smanjeni u prosjeku za 35 posto.

Prosvjed upozorenja organizirali su Udruženje seljaka Virovitičko-podravske županije i Sindikat hrvatskih seljaka, započeo je danas u 10 sati, a očekuje se da će završiti u poslijepodnevnim satima.

Prosvjednici kažu da ne vjeruju najavama ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine da će poticaj za 2012. godinu u cijelosti biti isplaćen do kraja lipnja te traže da se isplati odmah, a ne bude li tako najavljuju masovne prosvjede seljaka u cijeloj državi.

Organizator prosvjeda i predsjednik Udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije Zvonko Pipić kaže da prosvjednici traže ostavku ministra Jakovine.

"Ništa pozitivno nije napravio u svom mandatu, sve je kontra odradio, nikad nismo imali goreg ministra poljoprivrede i ovi ljudi iz ovih stopa traže smjenu ministra Jakovine i pozivamo predsjednika Vlade da ga hitno smijeni i dade drugog ministra da poljoprivreda konačno počne cvjetati", naglasio je Pipić.

U protivnome, najavljuje da će za desetak dana zajedno s udrugama poljoprivrednika iz drugih slavonskih županija tražiti smjenu Vlade. Ako Vlada ne može doskočiti ministru poljoprivrede, tražit ćemo smjenu Vlade, poručuje Pipić.

Komentirajte prvi

New Report

Close