Približava se kraj sage oko Cluba Adriatic: Ne bude li žalbi, kreće namirenje i investicijski ciklus

Autor: Suzana Varošanec , 05. siječanj 2020. u 10:35
Ulažu u 700 smještajnih jedinica s 4 zvjezdice

Novost je i da će se širiti poslovanje Cluba Adriatic jer će na upravljanje dobiti jedan hotel od 60-ak soba u Baškoj Vodi.

Približava se kraj sage oko Cluba Adriatic, jer je s 91% vrijednosti utvrđenih tražbina izglasana njegova predstečajna nagodba.

To znači prema članu Uprave Prosperus Investa Tomislavu Tičiću da taj FGS kani tvrtku dokapitalizirati s iznosom od 57 milijuna kuna. U danima koji slijede, kaže, i međusobni odnos kroz suvlasništvo regulirat će se između tog investitora te novog vlasnika dužnika crikveničkog Jadrana, koji je tvrtku stekao tijekom predstečaja u sklopu privatizacije. 

I prema predsjedniku Uprave Jadrana Goranu Fabrisu, Prosperus je partner u skladu sa PSN-om, te postoji razrađeni koncept kojim se reguliraju međusobni odnosi. Također, novost je i da će se širiti poslovanje Cluba Adriatic jer će na upravljanje dobiti jedan hotel od 60-ak soba u Baškoj Vodi.

 

Fabris

Prosperus je partner u skladu s predstečajnom nagodbom te postoji koncept za međusobnu regulaciju odnosa.

Potpisivanje tog ugovora očekuje se uskoro, a smatra se važnim iskorakom zbog rada tijekom 9 do 10 mjeseci, koliko destinacija može 'nositi' prije najavljenog razvoja. Uz uvjet da nema predstečajnih žalitelja, to znači da slijede dvije stvari na koje se dugo čekalo: isplata vjerovnika te pripreme za veliki investicijski ciklus. Što se žalbi tiče, navodno ih se ne očekuje, a kako danas žalbeni rok ističe, ishod će biti brzo poznat i za po planu u kratkom roku predviđene jednokratne te beskamatne isplate 30% utvrđenih tražbina.

 

57 milijuna

kuna iznosi dokap s ciljem namirenja vjerovnika u roku od 60 dana

Iz navedenih 57 mil. kn, koji trebaju biti doznačeni na račun dužnika, kroz transakciju iza koje u finalu prema Fabrisu stoji Jadran, vjerovnike čeka namirenje u roku od 60 dana od dana pravomoćnosti potvrde PSN. Time se stječu uvjeti za investicijski ciklus, a predviđa se ukupno 700 smještajnih jedinica (cca 1500 kreveta) kategorije 4 zvjezdice, s početkom gradnje 2022.

U cilju kvalitetne pripreme, praktički odmah planirane su aktivnosti na izradi master plana razvoja destinacije u dijelu Baškog Polja, sukladno postojećem prostornoplanskom okviru. No, Fabris kaže da kane u te razgovore uključiti predstavnike lokalne vlasti, prvenstveno Općine Baška Voda¸čiji je značaj za izglasavanje nagodbe bio iznimno velik te hotelijere koji posluju u susjedstvu.  U pripremama za sljedeću sezonu, pak, kroz pojačano investicijsko održavanje planirana ulaganja iznose od 17 do 20 milijuna kuna, a uključuju postojeće čvrste objekte (300 smještajnih jedinica kategorije 2 zvjezdice) te u kampu na 600 parcela. 

Komentirajte prvi

New Report

Close