Prosječna plaća je 8 do 9 tisuća kuna, imaju smještaj i objed, ali radnike je vrlo teško naći

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2018. u 11:27
Foto: Getty Images

Iz Hrvatske udruge poslodavaca tvrde da u Hrvatskoj trenutačno nedostaje 55 tisuća radnika da bi gospodarstvo normalno funkcioniralo.

U pogonu na Grudi u Konavlima proizvode se profili za PVC stolariju od njemačke sirovine. Oprema vrijedna milijune kuna daje proizvod koji se izvozi u susjedne zemlje. No najveći problem proizvođaču je radna snaga, a ne pomažu mu ni uvjeti koje nudi.

Kako piše Dnevnik.hr, prosječna plaća je oko osam do devet tisuća kuna. Radnici imaju smještaj i objed. Sada imam 10 zaposlenih, a trebalo bi mi ih još, ali radnika je vrlo teško naći", rekao je Amir Alijagić, proizvođač PVC profila i stolarije.

Zbog nedostatka radnika iz Hrvatske Alijagić je zaposilo radnike iz susjednih država.

"Sve je super. Došao sam na tri mjeseca onako kao ispomoć i tu sam već petu godinu", rekao je Pero Kuduziz Trebinja.

Iz Hrvatske udruge poslodavaca tvrde da u Hrvatskoj trenutačno nedostaje 55 tisuća radnika da bi gospodarstvo normalno funkcioniralo. Hrvati odlaze za većim europskim plaćama, a plaće koje nude poduzetnici poput Amira Alijagića zasad nisu dovoljna motivacija nezaposlenima, s obzirom na to da je na burzi rada gotovo 130 tisuća ljudi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

konavle metal d.o.o.
pobogu, je itko pogledao fininfo prije nego je napisao ovaj text? kakva crna plaća od 9 iljada, kakvi bakrači…

Radnik iz Trebinja u Konavle može putovati na posao svaki dan, a zanimljivo bi bilo vidjeti kakav smještaj se nudi nekome tko tu mora boraviti sve vrijeme, da bi ovaj tekst dao korisnu informaciju čitateljima.

New Report

Close