Prosječna neto plaća pala i na mjesečnoj i na godišnjoj razini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. studeni 2012. u 13:21
ILustracija

Prosječna neto plaća za rujan manja je za 175 kuna ili nominalno za 3,1 posto od prosječne neto plaće za kolovoz ove godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan ove godine iznosila je 5.366 kuna, objavio je danas Državni zavod za statistiku. Taj iznos prosječne rujanske plaće pao je i na mjesečnoj i na godišnjoj razini, pokazuju usporedbe s ranije objavljenim statističkim podacima.

Prosječna neto plaća za rujan manja je za 175 kuna ili nominalno za 3,1 posto od prosječne neto plaće za kolovoz ove godine (koja je iznosila 5.541 kunu). Na godišnjoj razini, u odnosu na prosječnu neto plaću za rujan prošle godine, prosječna neto plaća za deveti mjesec ove godine manja je za 31 kunu ili nominalno za 0,6 posto.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan iznosila je 7.702 kune. Na mjesečnoj razini, u odnosu na kolovoz ove godine, prosječna je bruto plaća za rujan bila manja za 275 kuna ili nominalno za 3,4 posto. Na godišnjoj razini statistika prosječnih bruto plaća pokazuje nominalni pad za 0,5 posto ili za 38 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close