Proširena istraga oko zamjene zemljišta Grada Zagreba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. srpanj 2015. u 16:30
Foto: Hina

Uskok je proširio istragu oko zamjene zemljišta Grada Zagreba.

Uskok je proširio istragu oko zamjene zemljišta Grada Zagreba zbog sumnje da je novim nezakonitostima Zagreb oštećen za još 15,5 milijuna kuna.

U ožujku ove godine zbog sumnje da je Zagreb oštećen za više od 69 milijuna kuna istraga je pokrenuta protiv pet osoba, među kojima su bivša pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba Ninoslava Zeković, njen zamjenik Boro Kisjelica te ovlašteni sudski vještak Mirko Kožulj.

Svo troje, kako se neslužbeno doznaje, osumnjičeno je i u proširenju istrage, zajedno s punomoćnikom tvrtke Grokomp nekretnine koji je navodno tražio da se uveća vrijednost njihova zemljišta, a istovremeno umanji vrijednost gradskog zemljišta koje je ta tvrtka trebala dobiti u zamjeni.

Nakon što je Kožulj sačinio nalaz i mišljenje u kojem je nerealno prikazao vrijednost nekretnina predstavnik Grokompa je sastavio prijedlog za zamjenu nekretnina u Alfirevićevoj ulici sa zemljištem u vlasništvu Grada na križanju Heinzelove i Vukovarske i predao ga Gradu, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Osumnjičeni gradski dužnosnici potom su, po tvrdnjama tužiteljstva, sastavili prijedlog Zaključka o sklapanju nagodbe između Grada Zagreba i društva Grokomp nekretnine koji je na sjednici Gradskog poglavarstva obrazlagala Ninoslava Zeković, znajući da je prijedlog nerealan. Pritom navodno nije navela da su procjene izvršene na zahtjev društva Grokomp nekretnine, uključujući i zemljište koje uopće nije bilo predmet nagodbe.

"U uvjerenju da su predmetne nekretnine realno procijenjene i da je predložena zamjena u interesu Grada" Gradsko poglavarstvo je odlučilo o sklapanju nagodbe s tvrtkom Grokomp, čime je Zagreb navodno oštećen za gotovo 15,5 milijuna kuna.

Nakon pokretanja prve faze istrage mediji su osumnjičene gradske dužnosnike opisivali kao bliske suradnike tada pritvorenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, dok su vlasnike tvrtki koje su se navodno okoristile pri zamjeni zemljišta s gradom povezivali s Bandićevim suosumnjičenicima u "aferi Agram".

Komentirajte prvi

New Report

Close