Proračun 2013.: Reže se novac za kapitalne investicije i subvencije

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2012. u 11:02
Slavko Linić / PXL

Na naplatu dolaze 3 milijarde kuna kamata više nego u 2012., a tu je i 1,6 milijardi za proračun EU.

Okosnica novog proračuna ponovno je štednja, a rezat će se najviše na subvencijama i kapitalnim investicijama. Ministar financija Slavko Linić pokušava srezati sve troškove koji nisu nužni, ali na materijalnim troškovima više nema puno prostora pa su na red došle kapitalne investicije države, doznaje Večernji list.

Liniću na naplatu dolazi 3 milijarde kuna kamata više nego u 2012., tu je i obveza uplate 1,6 milijardi kuna u europski proračun, a država ima i velike obveze prema brodogradilištima koji su u procesu privatizacije. Osim kapitalnih investicija, rezat će se i na subvencijama poljoprivrednicima. Naime, projekcija proračuna iz 2013. predviđala je njihov rast na 2,6 milijardi kuna, ali prema informacijama Večernjakovih izvora, to se neće dogoditi.
 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Najbolje da nas srežu za glavu! Tako ne bi trebali imati problema sa nama!

260 divljih predatora grabežljivaca i pohlepnika iskoristilo je pljačkaške tuđmanovske zakone (200 familija) i opljačkalo Hrvate otevši im 30 milijardi dolara u samo dvadeset godina!!!! Ovaj se “stručnjak” navraća jedino na otimanje od već opljačkanog naroda i kako kod naroda ne nalazi novac objavljuje da novca nema i da će narod pišati krv.Ostalo ga ne zanima. Adio pameti, adio ljudskosti i poštenju.

Znači: Linić smanjuje iznos za kapitalne investicije a Čačić ne prestaje pričati o milijardama za kapitalne investicije. Do sada su mi bili logičniji jer su im se barem priče poklapale. Izgleda da se sprema žrtvovanje nekoga od njih kako bi se opravdalo loše vođenje države.

New Report

Close