Propala tvrtka Petra Šole duguje čak 278 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2016. u 15:57
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke, Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim su tražbine vjerovnika Fames nekretnine d.o.o u stečaju, tvrtke Petra Šole optuženog u aferi Karlovačka banka, utvrđene u iznosu od čak 278,8 milijuna kuna.

Prema sudskom rješenju, među vjerovnicima koji imaju tražbine viših isplatnih redova najviše potražuje Alpe – Adria poslovodstvo – čak 223,2 milijuna kuna, Karlovačka banka potražuje 17,7, a tražbine Zvez banke iz Klagenfurta iznose 37,9 milijuna kuna. Istovremeno, Porezna uprava potražuje 2658 kuna, a Financijska agencija (Fina) 6065 kuna.

U rješenju se navodi i kako su osporene tražbine drugih Šolinih tvrtki Opatovina projekt d.o.o i Vendita u ukupnom iznosu od 22,9 milijuna kuna.

Petra Šolu povezuje se s više od deset tvrtki u kojima je član uprave, osnivač ili direktor. Među njima su tvrtke Opatovina projekt, Clarus Primus i Vendita, preko kojih su, po sumnjama Uskoka, optužnici izvlačili novac iz banke.

Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke, Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke. Optužnicu je u travnju ove godine potvrdio zagrebački Županijski sud pošto su odbijeni zahtjevi obrane za izdvajanjem dijela dokaza.

Uz Mariju Šolu, poznatu poduzetnicu i stečajnu upraviteljicu više tvrtki, te njenih sinova od kojih je najpoznatiji Sandi bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, optužnicom su obuhvaćeni poduzetnik Drago Brekalo, bivša članica uprave Karlovačke banke Marijana Trpčić Reškovac, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač, bivši predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić te poznati neurokirurg Josip Paladino.

Pripremno ročište u slučaju Karlovačke banke koje je trebalo u ponedjeljak biti održano na zagrebačkom Županijskom sudu, odgođeno je za 26. i 27. rujna jer je okrivljeni Josip Kovač dobio novog branitelja koji je molio odgodu kako bi se upoznao sa spisom.

Komentari (10)
Pogledajte sve

prođe eto 5 godina
skok skok skok skok
USKOK
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiprtbyuP3ZAhWIYlAKHRhQB0sQFggzMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.jutarnji.hr%2Fvijesti%2Fsvijet%2Fuskok-prosirio-istragu-protiv-mame-sole-i-sinova-zbog-novog-kredita-od-45-mil.-eura%2F1056599%2F&usg=AOvVaw0Ddpuj7M5VKLJmTc0wlHpS

a gdje su pare pita se
Bero


pazi ovo….ZVEZ BANKa – u Klagenfurtu………opet SLOVENCI????

svega po malo
pa biraj
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiprtbyuP3ZAhWIYlAKHRhQB0sQFggsMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.poslovni.hr%2Fhrvatska%2Fpetar-sola-u-poslovno-vlasnickoj-sprezi-s-allegheny-financialom-237776&usg=AOvVaw0cfQP3FRP9006Yh_x6Di1l

pazi ovo….ZVEZ BANKa – u Klagenfurtu………opet SLOVENCI????

Objedinit HBOR i HPB i stavit ovog dobrog covika na celo pod motom hrvatske banke hrvatskim znalcima.

New Report

Close