Propala tvrtka Petra Šole duguje čak 278 milijuna kuna

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke, Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje kojim su tražbine vjerovnika Fames nekretnine d.o.o u stečaju, tvrtke Petra Šole optuženog u aferi Karlovačka banka, utvrđene u iznosu od čak 278,8 milijuna kuna.

Prema sudskom rješenju, među vjerovnicima koji imaju tražbine viših isplatnih redova najviše potražuje Alpe – Adria poslovodstvo – čak 223,2 milijuna kuna, Karlovačka banka potražuje 17,7, a tražbine Zvez banke iz Klagenfurta iznose 37,9 milijuna kuna. Istovremeno, Porezna uprava potražuje 2658 kuna, a Financijska agencija (Fina) 6065 kuna.

U rješenju se navodi i kako su osporene tražbine drugih Šolinih tvrtki Opatovina projekt d.o.o i Vendita u ukupnom iznosu od 22,9 milijuna kuna.

Petra Šolu povezuje se s više od deset tvrtki u kojima je član uprave, osnivač ili direktor. Među njima su tvrtke Opatovina projekt, Clarus Primus i Vendita, preko kojih su, po sumnjama Uskoka, optužnici izvlačili novac iz banke.

Zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke, Uskok je u prosincu 2014. podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandija, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke. Optužnicu je u travnju ove godine potvrdio zagrebački Županijski sud pošto su odbijeni zahtjevi obrane za izdvajanjem dijela dokaza.

Uz Mariju Šolu, poznatu poduzetnicu i stečajnu upraviteljicu više tvrtki, te njenih sinova od kojih je najpoznatiji Sandi bivši predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, optužnicom su obuhvaćeni poduzetnik Drago Brekalo, bivša članica uprave Karlovačke banke Marijana Trpčić Reškovac, bivši direktor Sektora kreditno-garantnih poslova Karlovačke banke Josip Kovač, bivši predsjednik uprave Dalekovoda Luka Miličić te poznati neurokirurg Josip Paladino.

Pripremno ročište u slučaju Karlovačke banke koje je trebalo u ponedjeljak biti održano na zagrebačkom Županijskom sudu, odgođeno je za 26. i 27. rujna jer je okrivljeni Josip Kovač dobio novog branitelja koji je molio odgodu kako bi se upoznao sa spisom.

Komentari (10) Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve