Propala građevinska tvrtka kontroverznog poduzetnika Michaela Ljubasa

Autor: Poslovni.hr/H , 24. siječanj 2017. u 15:52
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osnivač tvrtke bio je Jadran-građenje d.o.o, tvrtka kojoj je Ljubas također direktor.

Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zatvara stečaj JG – stanovi Lanište d.o.o., građevinske tvrtke Michaela Ljubasa, kontroverznog poduzetnika i vlasnika portala Dnevno.hr, pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka sa 1,12 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon objave oglasa krajem lipnja prošle godine u kojem se pozivao Michael Ljubas da kao zastupnik dužnika u roku 15 dana preda popis imovina i obveza te tvrtke , a vjerovnici su pozvani da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

U sudskom oglasu navodilo se da je tvrtka do 1. rujna 2015. imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 1.129.374 kuna, u što je bila uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima.

Budući da se Ljubas i vjerovnici njegove tvrtke nakon prošlogodišnjeg sudskog oglasa nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenog otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

JG – stanovi Lanište je tvrtka osnovana u studenome 2010. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna te, između ostaloga, registrirana za projektiranje i građenje, uporabu i uklanjanje nekretnina, a poznata je i kao tvrtka koja je prodala veliki broj stanova u zagrebačkoj četvrti Lanište.

Osnivač tvrtke bio je Jadran-građenje d.o.o, tvrtka kojoj je Ljubas također direktor, a uz ime tog poduzetnika povezuje se čak dvadesetak tvrtki kojima je, ili je bio, direktor, jedini osnivač, član nadzornog odbora ili uprave društva.

Veliki broj tih tvrtki završio je u stečaju ili u predstečajnom postupku, a među njima i Portal dnevno d.o.o. koji je, prema očevidniku Financijske agencije, do listopada prošle godine imao 7,69 milijuna kuna utvrđenog duga.

Komentirajte prvi

New Report

Close