Prometni redari ispisuju kazne, a stanari očajni jer nemaju gdje parkirati aute

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Problemom nedostatka parkirališnih mjesta, dodaje, nitko se nije ozbiljnije pozabavio, ali ih se sad odjednom kažnjava.

Kazne od 300 kuna posljednjih dana ispod brisača na automobilima dočekuju stanovnike Trnskog, koji zbog nedostatka parkirnih mjesta svoja vozila ostavljaju na nogostupima ispred ulaza u zgrade. Kako piše N1, svjesni su, kažu, da na površinama namijenjenima pješacima ne smiju parkirati, ali budući da drugoga rješenja nemaju, to im je praksa već godinama.

Maja Vnučec, jedna je od onih koji su dobili kaznu za nepropisno parkiranje.

"Moja zgrada ima parkiralište, ali je ono uvijek popunjeno jer ga koriste i stanari susjednih. Kad sam došla s posla, jednostavno nisam imala gdje drugdje stati nego na rub nogostupa. Kazna bi bila sasvim opravdana da je parkirna struktura naselja riješena, ali ovako... Trnsko je navečer toliko zakrčeno da nema mjesta ni za ostaviti bicikl", kaže M. Vnučec.

Problemom nedostatka parkirališnih mjesta, dodaje, nitko se nije ozbiljnije pozabavio, ali ih se sad odjednom kažnjava. Kako bi dobila odgovor na pitanje zašto, zvala je Gradski ured za promet, gdje su joj rekli da kontaktira s Mjesnim odborom te da bi se neko rješenje za parkiralište trebalo naći jer zelenih površina u kvartu ima dovoljno. I poslušala je.

"Budući da je ovakva situacija naprosto neodrživa, lijepo Vas molim informaciju gdje da se parkiramo”, napisala je Mjesnom odboru, no odgovor nije dobila. Kontaktirala je i s Prometnim redarstvom, gdje su joj, ističe Vnučec u razgovoru za Večernji list, rekli kako godinama nisu posjećivali njezin kvart, ali su sada dobili nalog da ga češće “češljaju” iako su svjesni problema s nedostatkom parkirališne infrastrukture.

Njezini su susjedi također ogorčeni zbog kaotičnoga stanja te se u Facebook grupi “Ekipa iz Trnskog” žale na kazne i postavljaju fotografije “čestitki sa šoferšajbi”, a čak se i međusobno upozoravaju gdje se trenutačno nalaze prometni redari.

Šef gradskoga Sektora za komunalno i prometno redarstvo Robert Ljutić, pak, ističe kako je kontrola po Trnskom, ali i okolnim naseljima, pojačana zbog radova na rotoru.

"Česta je pojava u Trnskom da su vozila parkirana na nogostupu koji je predviđen za kretanje pješaka, a promet u tom i susjednim kvartovima znatno je pojačan jer je preusmjeren iz okolnih prometnica u stambena naselja zbog izgradnje rotora. Stoga prometni redari pojačano nadziru rutu preusmjerenog prometa, posebice smjerove kojima se kreću školska djeca. U svrhu zaštite građana nastavit ćemo sa sankcioniranjem nesavjesnih vozača koji ugrožavaju sigurnost pješaka, poglavito djece i osoba treće životne dobi", objašnjava Ljutić. No, na pitanje kako da stanovnici novozagrebačkog naselja riješe problem parkiranja, iz Grada nisu odgovorili.

Komentari (2)
  • avax10
    avax10 12:10 13.2.2019.

    Bandićeva demonkratija

  • tizian
    tizian 12:06 13.2.2019.

    Bandiću, izgubiti ćeš možda presudne glasove glasove, i na kraju Španskog ista stvar, ljudi kupili povlaštene parkirne karte a nemaju se gdje pakirati pa ih čekaju kazne od 300 kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve