Prometna nezgoda i nepotizam nisu bili dovoljni razlozi za otkaz ovom šefu

Autor: Agencija VLM , 21. prosinac 2012. u 11:31
Koprivnica - Upravna zgrada gradskog poduzeca Komunalac. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Šef Komunalca prije dva mjeseca pijan je sletio s ceste, a kći mu je dobila posao u tvrtki Koming, čiji je vlasnik Komunalac.

Puna dva mjeseca trebalo je Nadzornom odboru koprivničkog Komunalca, javne tvrtke u 100-postotnom gradskom vlasništvu, da se sastane i raspravi o sudbini šefa uprave Josipa Pobija. Neće biti smijenjen, doznaje neslužbeno VLM.

U ogradu

On je 21. listopada kasno navečer u pijanu stanju, s 2,03 promila, privatnim automobilom sletio s ceste i zabio se u ogradu. Dan potom, pak, doznalo se da je njegova kći dobila pripravnički posao u tvrtki Koming, koja je u većinskom vlasništvu Komunalca.

Večernji list odmah je problematizirao njegovu poziciju i pitao Zorana Gošeka (SDP), šefa Kominalčeva NO-a te šefa koprivničkog Gradskog vijeća, hoće li zbog tih dviju stvari Pobi snositi posljedice, na što je Gošek obećao da će o tome raspravljati nadzorni odbor Komunalca.

To se jučer i dogodilo. No, službene informacije javnosti će biti poznate tek danas, kada će iz Komunalca poslati službeno priopćenje.

Drugi put

– Koliko znam, raspravljalo se o prometnoj nezgodi i Pobi se ispričao članovima NO-a. Raspravljalo se i o nepotizmu. NO je donio odluku da to nisu razlozi zbog kojih bi morao otići. Spasili su ga dobri poslovni rezultati koje je ove godine postigla tvrtka – kazao nam je izvor koji je želio ostati anoniman.

To je drugi put da je Pobi na neki način aboliran. Prije nekoliko godina sudilo mu se jer mu je firma platitla stolariju na kući. Novac je vratio, na sudu je bio oslobođen i nije bio smijenjen.

Komentirajte prvi

New Report

Close