Projekt Javno-privatnog partnerstva ide dalje

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2016. u 12:01
Grad Bjelovar

Grad Bjelovar trudi se napraviti sve kako bi se povećao standard u obrazovanju što potvrđuje i činjenica da je u posljednjih je desetak godina uloženo oko 30 milijuna kuna u školske objekte.

Zamjenica gradonačelnika, Lidija Novosel, u petak 4.ožujka 2016., s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije, Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicije i projektantima posjetila je bjelovarsku Glazbenu školu „Vatroslav Lisinski“ i 3.osnovnu školu. Riječ je o školama koje su uključene u projekt Javno-privatnog partnerstva putem kojega bi trebale dobiti dodatan, odnosno novi prostor za rad. Na području grada, putem Javno-privatnog partnerstva, planira se gradnja ukupno četiri objekta – dvorana 3.osnovne škole, dvorana Gimnazije, zgrada Komercijalne i trgovačke škole te zgrada Glazbene škole koja je i najpotrebniji objekt u Bjelovaru, istaknula je na sastanku u Glazbenoj školi zamjenica gradonačelnika, Lidija Novosel. Dodala je kako je, prema procjeni, vrijednost tih objekata 54 milijuna kuna, a prema potpisanom sporazumu udio Grada Bjelovara je 35% za dvoranu 3.osnovne škole te 10% za ostala tri objekta. Objasnila je i kako to za Grad Bjelovar ne bi bilo preveliko opterećenje te da je spreman financijski pratiti projekt u sljedećih 25 godina, s oko milijun i 200 tisuća kuna, ukoliko se za njega dobije suglasnost države.

Bjelovarsko-bilogorski župan, Damir Bajs, na sastanku u Glazbenoj školi predstavio je faze koje su odrađene u samome projektu, u koji je uključeno 11 škola u županiji. Naglasio je kako slijedi izrada komparatora troškova izgradnje što je posljednji korak prije potpisa konačnog ugovora za taj projekt s Vladom Republike Hrvatske te je istaknuo ako su Grad i Županija napravili sve što je trebalo.

Boris Draženović, predstavnik Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicije, novinarima je rekao kako je projekt Javno-privatnog partnerstva u svijetu vrlo popularan jer se ugovoreni troškovi izgradnje i održavanja u sljedećih dvadeset godina ne smiju prekoračiti, a važno je i da taj model ne povećava dug države.

Grad Bjelovar trudi se napraviti sve kako bi se povećao standard u obrazovanju što potvrđuje i činjenica da je u posljednjih je desetak godina uloženo oko 30 milijuna kuna u školske objekte. Primjerice, u projekt četiri srednje škole uloženo je 12 milijuna kuna, isti iznos je osiguran i za novi učenički dom, a za izgradnju nove zgrade Glazbene škole Grad je darovao zemljište u vrijednosti od milijun kuna.

Komentirajte prvi

Partneri

Partner
Partner
Partner

New Report

Close