Projekt BOSMIP IV

Autor: HUP , 05. prosinac 2012. u 21:59
U ovom projektu uz poslodavačke udruge sudjelovali su i predstavnici sindikata

Aktivnosti partnera u projektu odnosile su se na nacionalne seminare, mentoring program, lobiranje i studijsko putovanje u Bruxelles.

U Zagrebu je održan Steering Committee projekta pod nazivom BOSMIP IV (Business Organisations as Single Market Integration Players) koji predstavlja nastavak uspješne priče o suradnji poslodavačkih udruga zapadnog Balkana i BUSINESSEUROPE, započete još 2003. godine, s prvim projektom BOSMIP I.

Radi se o konceptu prijenosa znanja (predstavnici udruga poslodavaca razvijenih zapadnoeuropskih zemalja su eksperti/učitelji), te se na taj način pruža tehnička pomoć poslodavačkim udrugama naše regije i time jačaju njihovi kapaciteti. Važno je istaknuti da su u ovome projektu sudjelovali i predstavnici sindikata (tako i s hrvatske strane), radili smo zajedno sa SSSH koji je bio uključen u aktivnosti od samoga početka, a neke su poslodavačke udruge u svoje aktivnosti uključile i predstavnike civilnog društva. Aktivnosti partnera u projektu (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Srbija i Hrvatska) odnosile su se na nacionalne seminare, mentoring program, lobiranje i studijsko putovanje u Bruxelles.

Što se tiče stjecanja znanja iz područja acquisa, teme su se odnosile na restrukturiranje poduzeća, energiju, promociju socijalnog dijaloga, problematiku proširenja EU. U sklopu projekta, HUP je organizirao radionicu u Splitu (još 2011. godine, jer je projekt započeo 2010. godine), te je zajedno sa SSSH imao niz sastanaka u vezi mentoring programa i izradio zajednički publikacije o socijalnom dijalogu i zapošljavanju (vodiči/smjernice koje izdaje Europska komisija). Po završetku sjednice Steering Committee na kojoj se raspravljalo i o financijskim aspektima projekta, zatim o idejama za neke nove, buduće projekte u regiji, održana je završna konferencija na kojoj je HUP ispred ostalih udruga poslodavaca iz regije prezentirao postignuća u projektu, te informirao nazočne o tome što smo naučili, što bismo mogli poboljšati u budućnosti te kako vidimo buduću suradnju na projektima u regiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close