Proizvodi hrvatskog sela – izlaže 240 hrvatskih tvrtki, obrta i OPG-ova

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2015. u 15:51
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Svake godine otvaraju se novi pogoni i započinje nova proizvodnja, što je dokaz da poljoprivreda kao grana može napraviti puno za gospodarski razvoj Hrvatske.

Sajam "Proizvodi hrvatskog sela", na kojem ove godine svoje proizvode izlaže 240 hrvatskih tvrtki, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, otvoren je u petak u Boćarskom domu, a posjetitelji će tijekom tri dana moći razgledati, kušati i kupiti vrhunske proizvode domaćih poljoprivrednih proizvođača.

Sajam, koji se održava 14. godinu, otvorila je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol rekavši kako je, obilazeći štandove, vidjela dosta mladih ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom i tako nastavljaju tradiciju svojih krajeva.

Svake godine otvaraju se novi pogoni i započinje nova proizvodnja, što je dokaz da poljoprivreda kao grana može napraviti puno za gospodarski razvoj Hrvatske, kazala je.

Cilj sajma "Prozvodi hrvatskog sela" je promoviranje vrhunskih poljoprivrednih proizvoda odabranih domaćih proizvođača, a organizira ga tvrtka Agrarnog savjetovanje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba.

Prije 14 godina broj prizvođača na sajmu bio je puno manji, iako je kvaliteta proizvoda bila dobra. Danas u Hrvatskoj djeluju brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju kvalitetne proizvode i tržište, te od toga mogu dobro živjeti, naglasio je Damir Kovačić u ime organizatora.

U sklopu sajma, Ministarstvo poljoprivrede imat će štand na kojem će zainteresirani moći dobiti informacije o programu ruralnog razvoja, a po prvi puta predstavit će se i Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika.

Komentirajte prvi

New Report

Close